Eikö pääministerillä ollut muuta mahdollistuutta kuin puhua ”lööperiä”?

Olivat ilmeisesti touhuneet niin pahasti linjansa vastaisesti, josta jäivät kiinni ja alkoi sitten kovalla riskillä toteutettu kriisiviestintä.

”Lööperin” puhumiselle ilmeisesti kriisiviestintä rakennettiin, kun riskit oli jo otettu paljon aikaisemmin. Tuntuu jotenkin käsittämättömältä, ettei pääministeri tajua riskinoton merkitystä. Media kaivaa tavalla tai toisella asiat julkisuuteen ja jos on toimittu vastoin kun on puhuttu, niin siitä joutuu ennemmin tai myöhemmin vastaamaan mediassa. Silloin käy huonosti. Kannattiko pistää ura pelianppulaksi tällaisessa riskinotossa?

Toinen yhtä älyvapaa tempaus on ulkoministeri Haaviston pelaaminen. Yritti pistää päätöksentekijäksi virkamiehen, joka vedoten lakiin kieltäytyi ja joutui ulosheitetyksi. Nyt on sitten toinen ministeri selittelemässä tekosiaan mediassa. Onko nyt kyseenalainen poliittinen pelaaminen koitumassa molempien ministerien ja hallituksen kohtaloksi?

Ei ”lööperiä” puhuvat ministerit pitkälle pääse, media pitää siitä huolen.

Yle seuraa hallituskriisiä: ”Toivomme, että SDP tekee johtopäätökset” – keskustalla ei luottamusta Rinteeseen, demaripäättäjät kokoontuivat Hakaniemeen

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu