Entinen pääministeri Sipilä puki aloitteensa Rinteen kaatokokouksesta kysymyksen muotoon, se ei mennyt Iltalehdelle läpi

Nyt Sipilä yrittää paikata Keskustalle aiheuttamaansa vahinkoa selittelemällä, että vain ainoastaan kysyi asiaa.

”Minä en ole puuhannut mitään Rinteen kaatokokousta, ainoastaan kysynyt kokoontuuko ryhmä ennen välikysymyskeskustelua.”

Todellisuus näyttää aivan toisenlaiselta: ”Kyllä minullekin tullut viesti on pelkästään tätä. Onko meillä ryhmäkokousta ennen välikysymyskeskustelua, Juha Sipilä liittyy keskusteluun.”

”Pitäisi kokoontua! Nyt pitää olla askelmerkit mietittynä ennen tiistain keskustelua, Pylväs antaa välittömästi tukensa ajatukselle.”

Käytännössä Sipilä oli kaatamassa aloitteellisena Rinnettä. On aika kulunut temppu esittää asia kysymyksen muodossa, kun yrittää peitellä aikomustaan. Kuitenkin kontekstista ja reaktioista käy todellisuus selvästi ilmi. Sipilään iski paniikki ja lähti selittelemään asiaa parhain päin, jos SDP suuttuu asiasta nyt, kun Keskusta haluaa hallitukseen. Onko kenties kiinnostunut ministerin paikasta?

Vahinko on jo tapahtunut. Tekstistä näkee selvästi mistä on kysymys, eikä kysymys ole vain pelkästään kysymyksestä.

”Sipilä teki aloitteen Rinteen kaatamiskokouksesta – IL:n näkemät salaiset tekstiviestit todistavat: Näin keskusta kaatoi Antti Rinteen”

Sipilä kiistää uutisoinnin demarien eduskuntaryhmälle: ”En puuhannut mitään Rinteen kaatokokousta” – lue koko viesti (YLE)

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu