Jalkapallokisat osoittivat selvästi miten heikosti koronakriisiä johdetaan ja valtiojohto ottaa valtavia riskejä

Jos nyt tauti lähtee syksyllä leviämään, niin monenko miljardin lasku siitä koituu ja paljonko tulee kuolleita? Epäuskoisena kannattaa kysyä kannattiko tämä vain jalkapallon takia? Koronakriisin heikko riskienhallinta voi todella aiheuttaa, että yhteiskunta suljetaan syksyksi. Jos tauti alkaa leviämään rajusti Suomessa, niin aivan varmasti pääministeri on syksyllä selittelemässä asiaa mediassa, miksi näin toimittiin.

MITEN HEIKOSTI TÄSSÄ MAASSA ON HOIDETTU RISKIENHALLINTA KRIISIEN AIKANA, SE ON AIVAN USKOMATONTA.

Nyt nähdään jälleen kerran mitä merkitsee kun koronakriisin johto yhteiskunnassa on aika heikolla tolalla. Maan hallituksen heikkoja toimia ihmeteltiin aikaisemmin kun tartuntoja tuli matkustajien mukana.

Nyt erona aikaisempaan ihmettelyyn on, että ihmiset ovat jo ”kärvistelleet” rajoitustoimien kanssa ja jos nyt huonoin vaihtoehto ja riski realisoituu, niin juuri avautumassa oleva yhteiskunta joudutaan laittamaan syksyllä kiinni, kuolemantapaukset lisääntyvät, ravintolat suljetaan kokonaan ja käydään keskustelua yritysten tukemisesta taas uudestaan.

Kaikki tämä yhden jalkapallon takia. Kannattiko tämä riski ottaa? Riskin suuruutta ja todennäköisyyttä voidaan arvioida. Pahimmassa tapauksessa jos riski toteutuu, niin se on todella kallis ja vaikutukset ovat suuret.

 

”Tartuntamäärien kasvun riski on tällä hetkellä ilmeinen. On hyvä muistaa, delta-variantti on tähän mennessä ollut kaikista tartuttavin. Delta-variantti on noin kaksi kertaa alkuperäistä koronamuunnosta tarttuvampi ja puolet brittimuunnosta tarttuvampi.”

”Riski sille, että tapausmäärät lähtevät nyt nousuun ja rajoituksia joudutaan asettamaan takaisin voimaan on todellinen. Vielä on kuitenkin mahdollista välttää tartuntaketjujen syntyminen näinä päivinä. Voimme siis itse vaikuttaa asiaan.” (IL)

+10

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu