Jos oikeisto olisi oikeasti huolissaan kilpailukyvystä se puuttuisi korkeisiin asumiskustannuksiin, ollaan poliittisessa pattitilanteessa

Mitenhän kuvittelette sisäisen devalvaation eli ”uuden kikyn” menevän äänestäjille läpi jos kotitalouksien asumiskustannukset ovat korkeat? Tuorein esimerkki jo nähtiin Sipilän hallituksen kohtalona mitä käy kun kotitalouksien kustannustaso pidetään korkeana ja ruvetaan puuttumaan kotitalouksien tuloihin. Vaaleissa äänethän tulevat heiltä, jotka asuvat niissä kotitalouksissa. Jos ihan ”aikuisten oikeasti” oltaisiin huolissaan maan kilpailukyvystä ja maan talouden tilanteesta niin silloinhan olisi korkea motivaatio rakentaa sitä pelivaraa kilpailukyvyn edistämiseen ja mahdolliselle uudelle ”kikylle” puuttumalla kotitalouksien asumiskustannuksiin.

Oikeasti huolestuneisuus maan kilpailukyvystä on vain poliittista teatteria, jolla yritetään kerätä vain tiettyjen äänestäjäryhmien ääniä. Eikä ole mitään aitoa motivaatiota kilpailukyvyn parantamiseen ja sille on syynsäkin.
Syy on se kilpailukyvyn kehittämisen esteenä oleva poliittinen pattitilanne jota ylläpitää se asetelma jossa oikeisto ja vasemmisto hyötyvät itse kotitalouksien korkeista asumiskustannuksista. Ovat mukana siinä bisneksessä tavalla tai toisella.

Muuten pitäisin oikeiston poliittista toimintaa maan kilpailukyvyn kehittämisen osalta suorastaan hölmönä, ellen tajuaisi että hehän hyötyvät myös kotitalouksien korkeista asumiskustannuksista. Eihän politiikassa tällaisessa saman levyn pyörittelyssä vuosikausia ole muuten mitään järkeä. Vaikka en ole vasemmiston enkä siis myöskään demarien kannattaja niin se on ainakin helppo huomata että heidän haukkuminen maan kilpailukykyyn liittyvissä asioissa ei tule johtamaan yhtään mihinkään, koska äänestäjien on helppo huomata, etteivät haukkujat tarjoa mitään toimivaa vaihtoehtoa. Tarjolla on vain haukkumista, eikä sillä pitkälle pötkitä.

Tämä maan kilpailukykyyn liittyvä korkeilla kotitalouksien elinkustannuksilla viritetty poliittinen pattitilanne ei laukea muuten kuin sillä, että maa ajautuu suurempaan taloudelliseen kriisiin heikkenevän kilpailukyvyn seurauksena. ”Yllätys yllätys!” Siitäkin hyötyvät vasemmisto ja etenkin demarit ja turpaan tulee viime kädessä oikeistolle, näin on tämä demokratia viritetty, koska oikeistoa ei hirveästi kiinnosta kotitalouksien korkeat kustannukset. Äänestäjät näkevät, että heidän taloudellisen tilanteen poliittisesti vahvimpana puolustajana demarit toimivat jatkossakin.

Onhan se jo nähty, kun niitä maan talouskuureja on pidetty, niin sen jälkeen on vaaleissa äänestetty SDP valtaan protestina. Suomalainen oikeisto ei tarjoa, eikä tule tarjoamaan jatkossakaan mitään toimivaa poliittista vaihtoehtoa maan kilpailukyvyn ja talouden kohentamiseksi, joten suurempaa kriisiä odotellaan ja kuten aikaisemmin totesin, siitä hyötyy viime kädessä vasemmisto taas kerran uudestaan.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu