Jos olen oikein ymmärtänyt niin Perussuomalaiset eivät ole ”humanitäärinen mahanmuuttokielteisiä”

Kannattavat siis lähialueille tapahtuvaa humanitääristä maahanmuuttoa. Tätä todennäköisesti suurin osa suomalaisista kannattaa: ”Purran mielestä kaikki humanitaarinen apu pitäisi viedä lähialueille.” (HS) Kansalaisille on entistä vaikeampaa selitellä miksi näin ei ole edes yritetty toimia. Heti kärkeen tähän on syytä mainita, että älkää lähtekö ainakaan tässä asiassa sotkemaan työperäistä maahanmuuttoa tähän aiheeseen. Se on ihan eri asia.

Otetaan käytännön esimerkki yhdestä näkökulmasta mikä tässä on ongelma ja joka konkretisoi tämän. Kulttuurierojen ongelmat käytännössä olisi kokonaan toisen blogikirjoitusken aihe. Nyt kun Suomessa opiskelee esimerkiksi irakilaisia maahanmuuttajia, jotka tulivat Suomeen kiintiön turvin, niin heidän joukossa on eri ammattien harjoittajia, joiden ammatti ei kelpaa Suomessa. Suomen toimintatavat saavat kovaa kritiikkiä heidän suunnalta ja syystäkin. On todella vaikeaa päästä edes tienaamaan sitä minimipalkkaa.

Nämä ammatinharjoittajat voisivat harjoittaa ammattia lähialueilla jonne voitaisiin tukea heitä ja heidän perheitä. Voitaisiin perustaa sinne tukialueita joissa tuettaisiin elinkeinotoimintaa, jossa autettaisiin myös heidän iäkkäitä sukulaisia ja perheitä. Näiltä alueilta voisi tehdä tuettua vientikauppaa erilaisilla tuotteilla ja myös siltäkin osin syntyisi elinkeinomahdollisuuksia.

Lieveilmiönä Suomessa maahanmuuttajien vaikeaan työllistymistilanteeseen syntyy eräänlaista ”harmaata yrittäjyyttä” jossa erilaisten alustapalvelujen kautta työkeikkoja tekevät yrittävät saada toimeentuloa. Tällaista toimintaa on esimerkiksi ruokalähettipalvelu. Nyt verottaja on puuttunut tähän ja maahanmuuttajille on tulossa maksuun jälkiveroja kun toiminta on tulkittu yrittäjyydeksi. Jos mietitte yhtään ruokalähettipalvelun hintoja ja minkälaiseen edes minimitoimeentuloon pitäisi päästä, niin huomaatte äkkiä työmäärän olevan valtava.

Yleisesti tunnettu ”suomalainen humanitäärisen maahanmuuton malli” on oikeasti eräänlaista moraalista itsepetosta, koska siinä autetaan vain hyvin pientä joukkoa ja kaikista tehottomimmalla tavalla. Enemmän sen tarkoitus on tuoda jonkinlaista ”moraalista rauhaa” ihmisille ja se synnyttää tunteen, että nyt on autettu. Humanitäärinen maahanmuutto Suomeen on inhimillistä siinä, että tänne tulijoilla ei ole sen jälkeen hengenvaaraa jos sellaista on ollut, mutta sen jälkeen se on hyvin epäinhimillistä. Suomalaista kulttuuria ja yhteiskuntaa ei voida koskaan muuttaa sellaiseksi jossa se olisi lähempänä lähtömaiden kulttuuria.

Ihmiset tulevat hyvin vaikeisiin olosuhteisiin, kun he muuttavat Suomeen. Olen paljon maahanmuuttajien kanssa tekemisissä ja näen mitä heiltä todellisuudessa vaaditaan jotta edes voisivat päässä yhteiskunnassa tienaamaan minimipalkkaa. Pakolaisilla useinkaan ensimmäinen motivaatio ei ole jäädä tänne asumaan ja ovat täällä tilapäisesti ilman tulevaisuutta. Tulevaisuus on jossain siellä lähempänä alkuperäistä kotia, se kadonnut jonnekin sinne.

Todellisuudessa Suomeen tapahtuvan humanitäärisen maahanmuuton tehottomuus aiheuttaa, että suurempi joukko jää vaille apua joka olisi mahdollista samalla rahamäärällä. Se siis on huono tapa auttamiseen. Motivaatio sen käyttämiseen yhteiskunnassa on lähinnä poliittinen ja siis kannatuksen hakeminen.

Kuinkakohan moni Suomeen ”humanitäärisin” perustein muuttanut haluaisi esimerkiksi kolmen vuoden päästä muuttaa kotimaansa lähialueelle lähemmäksi sukulaisia kun huomaavat miten vaikeaa Suomessa on ylipäätään sopeutua, oppia kieltä ja löytää ammatti? Se joukko on todennäköisesti aika suuri. Entäs heidän iäkkäät lähiomaisensa? He haluaisivat olla lähellä sukulaisia, eivätkä suinkaan jossain kaukana Suomessa. Minusta Suomalainen auttamistapa on tästäkin näkökulmasta todella huono.

Suomen pakolaiskiintiöt ovat lähinnä poliittisen pelin tuotoksia ja motivaatio niissä on täysin poliittinen, eikä suinkaan mikään aito auttamisen halu. Jos aidosti haluttaisiin auttaa, niin silloin haettaisiin parhaimmat ja vaikuttavimmat keinot, eikä suinkaan kalasteltaisi ääniä.

+4

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu