Kaikkien lasten kasvatusvastuu tulee siirtymään yhteiskunnalle, koska tarvitsemme lisää lapsia

Yleisradio on jälleen kirjoittanut yhden niistä lukemattomista lapsettomuuteen liittyvistä jutuista, joita mediassa on ollut ja tulee olemaan.
”En aio hankkia lapsia, enkä tule muuttamaan mieltäni.” (YLE) Suomen kansa ei menesty ellei kasvatusvelvollisuutta ja vastuuta siirretä yhteiskunnalle, ihmiset eivät halua lapsia, joten keinoksi jää, että he tekevät lapset ja yhteiskunta keventää heidän lastenkasvatustaakkaansa huomattavasti.

Aikaisemmin oli niin, että lähisukulaiset kasvattivat lapset, jos vanhemmat eivät halunneetkaan kasvattaa lapsiaan. Lastenkasvatusasenteiden on muututtava radikaalisti, jos halutaan kääntää syntyvyyden suunta kasvu-uralle. Pienet taloudelliset porkkanat eivät siinä riitä. Lasten kasvatus tarvitsee sellaisia uusia ideoita, joissa vanhempien kasvatustyö kevenee niin paljon jossa kasvatusvastuuta ja siihen liittyvää työtä ei koeta liian negatiivisena asiana. Käytännössä tämä tarkoittaa pääasiallisen kasvatusvastuun siirtämistä yhteiskunnalle. Vanhemmat siis tekevät lapset, seurustelevat heidän kanssaan ja uudenlaiset kasvatuspalvelut huolehtivat pääasiallisesti lapsesta.

Nykyaikainen moderni yhteiskunta on kehittynyt siihen pisteeseen, jossa lasten kasvatusajattelu ja siihen liittyvät arvot ajautuvat väkisinkin suuren muutoksen paineeseen. Emme voi ajatella enää niin, että vanhempien velvollisuus on huolehtia lapsistaan. Sehän käytännössä tarkoittaa, että sellaisen ajattelun tuloksena meillä ei ole tulevaisuudessa ihmisiä, jotka huolehtisivat meistä tarjoten vanhusten- ja sairaanhoitopalveluita kun olemme vanhoja. Sellainen ajattelu kääntyy siis meitä itseämme vastaan.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu