Kansanedustajat eivät kannata työttömyysputken rakentamista eläkeputken tilalle – viimeisellä työnantajalla suuret kustannusriskit

Ylen kyselyn mukaan enemmistö kansanedustajista eivät kannata eläkeputken poistamista. Ajattelevat siis äänestäjiä, kun pitää vaaleissa saada niitä ääniä.

Jos jopa puolet ikääntyneistä siirtyy vanhuuseläkkeelle työkyvyttömyyseläkkeen kautta, niin onhan se nyt selvää, ettei ikääntyneitä kannata palkata työkyvyttömyydestä johtuvan suuren kustannusriskin vuoksi, vaan työttömyysputki syntyy ikääntyneille väkisinkin jos eläkeputki poistetaan. Mistä ihmeen maailmasta tällaiset eläkeputken poistoajatukset oikein tulevat? Ei niissä ole mitään realismia, eikä mitään järkeä! Ensin pitäisi puuttua niihin juurisyihin.

Todellisuudessa valtiovarainministeriö ei nostanut esiin sitä juurisyytä joka oikeasti luo suuren taloudellisen riskin työnantajille jos palkkaavat ikääntyneen, kun esitti ratkaisujaan ”uusiksi” työllisyystoimiksi. Kun lukee niiden kansanedustajien selityksiä, jotka haluavat eläkeputken poistoa niin selitykset ovat aika heikolla pohjalla kun miettii niitä työssä olevan viimeisen työnantajan riskiä vasten.

”Jos yrityksen työntekijä joutuu varhaiseläkkeelle, työnantaja maksaa tämän. En tunne nykyisiä lukuja, mutta jokin vuosi sitten puolet eläkkeelle siirtyvistä meni vanhuuseläkkeelle työkyvyttömyyseläkkeen kautta.” (Soininvaara)

 

Yle: ”Ylen kysely kansanedustajille: Enemmistö vastaajista säilyttäisi eläkeputken – Kokoomuksen, vihreiden ja RKP:n edustajilta tukea poistolle”.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu