Kulttuurialan leikkauksia kannattanut SDP painoi paniikkinappulaa kun mediassa meteli yltyi

Olemme erikoisessa tilanteessa, pientä vähemmistöä edustaneen kulttuurialan kova meteli sai pääministerin painamaan paniikkinappulaa ja haluavatkin nyt perua kannattamansa leikkaukset. Onko se sen  mukaista mitä kansan enemmistö haluaisi? Pääministeri ilmeisesti pelkää leikkausten vaikuttavan nyt puolueen kannatukseen.

Hieman erikoiseltahan se mediassa näytti, kun pääministeri järjesti valikoidulle kulttuurialan edustajajoukolle juhlat ja heti perään palkinnoksi tuli julkisuuteen toteutettavat leikkaukset.

Hallitustyöskentelyyn vaikuttaa selvästi lähes reaaliaikaisesti budjettipäätöksissä se minkälainen äläkkä syntyy mediassa.

Marin: ”Sanon nyt suoraan. SDP haluaa, että kulttuurileikkaukset perutaan.” (IL)

”Tiede- ja kulttuuriministeri Antti Kurvisen (kesk) mukaan taiteen ja kulttuurin kohuttu leikkauslista kelpasi SDP:lle vielä kaksi viikkoa sitten.” (IL)

Toinen poliittisen voimistelun mestarinäyte tulee yleisön arvioitavaksi sitten opposition suunnalta Kokoomuksesta. Yrittääköhän Kokoomus höynäyttää sillä Vihreitä ilmastotavoitteiden osalta? Tulee mieleeni se Kummelin pääministerisketsi. Vihreät ovat kiukutelleet nykyisessä hallituksessa ilmastotavoitteiden edistämisestä ja sitten Kokoomus tarjoaa fiksumpaa etenemistä.

 ”Sitä polkua pitää fiksusti mennä eteenpäin, mutta itse tavoitteessa ei minusta voi tinkiä, Orpo sanoi.” (YLE)

+2

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu