Britanniassa kynäteline yllätti kuninkaan kuninkaaksi julistamistilaisuudessa, se teki tapahtumasta hauskan ja mieleenpainuvan

Tällaiset suuret tapahtumat ovat tarkkaan käsikirjoitettuja, silti kuitenkin yllätyksiä tulee. Tällä kertaa se yllätys oli pienellä pöydällä suurien paperien kanssa ollut kynäteline, joka toi tilaisuuteen hauskoja piirteitä. Kuningas heilutteli kynätelinettä, jotta joku henkilökunnasta päästäisi hänet pulasta ja ottaisi telineen pois pöydältä. Kuninkaan ilme oli sen näköinen, että pulassa oltiin telineen kanssa.

Havahduin tarkemmin seuraamaan tätä arvokasta ja virallista tilaisuutta, kun kuningas tuli allekirjoitushuoneeseen ja näytti hämmentyneeltä, ei tiennytkään mihin työntäisi kädessään olevat paperit.

Toinen mieleeni jäävä tilaisuus oli kun tilaisuuden jälkeen läsnäolijat kirjoittelivat nimiä kirjaan. Tilanteesta kehkeytyi sellainen ”kaverille ei jätetä, vai jätetäänkö” tilanne, kun kynien joukossa oli kuin olikin se yksi joka ei toiminut kunnolla. Entisiä pääministereitä ja muita arvohenkilöä odotteli jonossa päästäkseen allekirjoittamaan nimensä. Minulle tuli Mr. Bean mieleeni, kun jäin seuraamaan sitä huonosti toimivaa kynää kenelle se seuraavaksi päätyy. Kukaan arvohenkilöistä ei toimimatonta kynää antanut henkilökunnalle, se jäi pöydällä aina seuraavalle. Jäin miettimään tällaista ihmisten tapaa toimia. Ihmisten inhimilliset tavat ja vajavaisuudet tuovat virallisiin tiukasti käsikirjoitettuihin tilaisuuksiin humoristisia piirteitä.

”King Charles III signs the Proclamation at St James’s Palace.”

+2

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu