Länsi pitää ehdottomasti ”tuotteistaa” ja myydä venäläisille – ostavat varmasti!

Venäjän kansan tottuminen koviin aikoihin on myytti jolla ei ole mitään faktaperusteita. Venäjän kansa on lännelle suuri voimavara ja tie kohti Venäjän muutokseen. Lännen strategian pitäisi perustua siihen. Todellisuudessa Venäjän kansa on tottunut sellaisen hyvinvointiin, joka on lähentynyt länsimaista hyvinvointia.
Tämän myytin ymmärtäminen ja siinä olevan vaikuttamisen mahdollisuuden hyödyntäminen voisi muuttaa tilannetta.

Venäjän kansalle tarjoamalla vaihtoehtoinen tie kohti länsimaista hyvinvointia nykyisen hallinnon tilalle, mikäli he valitsevat länsimaisen demokratian olisi ratkaisu, johon todennäköisesti koviin koettelemuksiin tottumaton kansa kääntyisi. Länsimaisesta teknologiasta, sekä hyvinvoinnista kokemusta saanut tuskin ostaa nykyhallinnon tarjoamaa vaihtoehtoa jos on parempi vaihtoehto tarjolla ja tämä osataan oikealla tavalla ja uskottavasti tarjota.

Miksi sitten Venäjän kansa ei ole tähän mennessä valinnut länsimaista demokratiaa? Venäjällähän on ollut suuria mielenosoituksia ja nykyisenlaista poliittista kulttuuria vastustetaan. Mielenosoitukset on tukahdutettu kovin ottein. Kansan motivaatiota muutokseen kasvattaa kun nyt kokevat nahoissaan suljetun talouden vaikutukset ja mielipiteen vapauden menetyksen. Siihen vaihtoehdon tarjoaminen lisää kansan motivaatiota. Ei ole mikään itsestään selvyys, että Venäjän kansa toimisi aina samalla tavalla ja varsinkin nyt kun ovat eläneet todella muuttuneessa maailmassa, jonka kehitys on ollut huimaavaa viimeisten vuosikymmenien aikana.

Nyt ollaan lännessä ja etenkin Euroopassa oltu Venäjän suhteen passiivisia ja reaktiivisia. Venäjän kansan suuntaan länsi ja Eurooppa tarvitsevat innovatiivisia ja uusia vaikuttamiskeinoja. Vaikuttaminen venäjän kansaan on tie kohti rauhaan ja vakauteen. Älkää oikeasti uskoko niihin puheihin, joissa kerrotaan Venäjän kansan tottuneen koviin koettelemuksiin.

Mikäli länsi on pakotteissaan riittävän yhtenäinen, niin Venäjällä muuttuu radikaalisti huonommaksi esimerkiksi kauppojen elintarviketarjonta. Myös internet- ja kännykkäverkot huononevat komponenttipulan takia, kuten myös henkilöautojen saatavuus ja kunnossapito. Venäjän kansa kuitenkin saa tietoja länsimaista ja pystyy vertailemaan miten siellä asiat toimivat. Nyt lännen ja Euroopan yhtenäisyys on siis aivan ratkaisevaa minkälaiseksi Venäjä tulee muuttumaan. Tällä hetkellä huonolta näyttää ja Putinin hallinto näyttää olevan vahvoilla.

Katsotaanpas mielipiteen tueksi Venäjän kansan ikäpyramidia ihan noin niin kuin ”googlettamalla” ja asetetaan sitten siihen samaan tärkeitä tapahtumia Venäjällä. Ne jotka ovat Neuvostoliitossa suojasään aikana syntyneitä, niin he ovat jo 66-vuotiaita. Neuvostoliitossa ”suojasää” alkoi vuonna 1956 Nikita Hruštšovin aikana. Heitä on siis Venäjällä aika vähän, jotka ovat todella kovia aikoja kokeneet. Ikäpyramidissa siinä kohtaa alkaa jyrkkä väestömäärän laskeminen mikä on luonnollista kun ikäluokat vanhenevat. Tämä vain kuvaa hyvin sitä, että niitä on aika vähän nykyisen Venäjän väestössä, jotka ovat kokeneet kovia aikoja.

Seuraava tarkasteltava kohta ikäpyramidissa on sitten Neuvostoliiton romahtaminen, tulkinnasta riippuen se ajoittuu sinne vuoteen 1990. Silloin syntyneet ovat nyt 32-vuotiaita. Venäjällä suurin väestömäärä näyttäisi olevan iältään 25-69-vuotiaita. Tästä ryhmästä nekin ikäluokat, jotka eivät edusta niin sanottua ”nettisukupolvea” ja suhtautuvat epäilevästi länteen, muuttavat todennäköisesti asennoitumista Venäjän valtiojohtoon siinä tapauksessa kun heidän hyvinvointi heikkenee ja heille on tarjolla vaihtoehto.

Mikä onkaan kansan tuotantokyky ja miten se priorisoidaan? Minusta se näyttää huonolta. Venäjän talouskasvu on ollut jo pitkään kituuttamista ja nyt todennäköisesti romahdus alkaa sodan vaikutusten takia. Omavaraisuus toimi huonosti Neuvostoliiton aikana ja etenkin siitä syystä tietoa länsimaista sensuroitiin.

 

+2

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu