Markkinatalouden kääntöpuoli – sähköyhtiöt myyneet halpoja lain mukaisia toimitusvelvollisuustuotteita tiskin alta kuluttajille

Onko edes valtiokaan tiedottanut tällaisten tuotteiden olemassaolosta. Pitäisikö lailla säätää kaikki myytävät tuotteet julkaistavaksi markkinoille? Tässä on nyt käynyt todennäköisesti niin, ettei suurin osa kuluttajista ole edes tienneet, että on tällaisiakin tuotteita olemassa, eivätkä ole hoksaneet edes kysyä sähköyhtiöltä.

Eivätkö tästä ole edes poliittiset päättäjät tienneet, kun asia ei ole noussut esiin poliittisessa keskustelussa jossa on käsitelty aihetta, miten ihmiset saattavat joutua taloudellisiin vaikeuksiin sähkölaskujen kanssa? Ainakin siis Helenin osalta onkin nyt yhtenä vaihtoehtona vaihtaminen halvempaan toimitusvelvollisuustuotteeseen jos sähkölasku nousee liian suureksi.

Uutisen myötä Helenin puhelinpalvelu oli ruuhkautunut ja sähköinen yhteydenotto oli ilmeisesti samasta syystä pois käytöstä. Olisin kysellyt tästä halvemmasta lain edellyttämästä sähkötuotteesta.

 

Sähkömarkkinalain mukaan myyjän, jolla on huomattava markkinavoima tai suurin markkinaosuus jakeluverkon vastuualueella, on toimitettava sähköä kohtuulliseen hintaan alueen kuluttajille.”

”Monet toimitusvelvolliset sähköyhtiöt tarjoavat tällä hetkellä sivuillaan ainoastaan pörssisähköä.”

 

Taloussanomat: ”Sähköyhtiö tarjoaa halvinta sopimustaan vain puhelimitse niille, jotka osaavat kysyä – tästä on kyse.”

0

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu