Miksi demareiden kannattajia vuotaa taas perussuomalaisten joukkoon?

Sama ilmiö toistuu, tämä tapahtui ensimmäisen jytkyn aikana ja nyt sitten ilmiö onkin paljon voimakkaampi.   Perussuomalaisten 23%:n kannatuksessa on suuri ero verrattuna toisena olevan Kokoomuksen 17,3%:n kannatukseen.  Tekevätkö uudet sukupolvet muiden suurten puolueiden johdossa aina samat virheet ja äänestäjät ovat nyt kyllästyneet?

Mitä jos Perussuomalaiset eivät tulevaisuudessa kykene lunastamaan äänestäjien odotuksia? Silloin sama mekanismi toimisi taas. Tulee rökäletappio vaaleissa ja parhaiten menestyneet muodostavat hallituksen ja sama toistuu sitten uudestaan kun äänestäjien odotuksia ei lunasteta. Nyt vaan tämän saman pyörivän ”vaalipyörän” kierrokset näyttävät olevan entistä yllättävämpiä. Äänestäjät etsivät selvästi uusia vaihtoehtoja vanhalle puoluepelille.

Jos Perussuomalaiset haluavat seuraavaan hallitukseen, niin ainoa vaihtoehto on todennäköisesti päästä sinne Kokoomuksen ja Keskustan kanssa. Olisivatko Kokoomus ja Keskusta viisastuneet niin paljon oppositiokaudestaan, etteivät enää tekisi samanlaisia virheitä kuin hallituksessa tekivät? Ehkä valtiontalouden kääntyminen huonompaan suuntaan auttaisi heitä.

Voi käydä niinkin, että näemme seuraavaksi Perussuomalaisten vetämän lama-ajan hallituksen, joka joutuu pakosti laittamaan taloutta kuntoon kovin keinoin. Sen jälkeen sitten taas SDP pääsee hallituspuolueeksi tai sitten äänestäjät äänestävätkin uusia vaihtoehtoja. Nyt on tilausta uusille puolueille.

”Kannatussiirtymistä näkyy, että erityisesti työväestö ja naiset ovat kääntyneet muualle. Osa duunarimiehistä istuu nyt katsomossa, nukkuvien puolueen tukena tai on siirtynyt perussuomalaisiin.”

 

Analyysi: Mikä Rinteen demareita hyydyttää? Perussuomalaiset imevät kannatusta, vihreätkin suositumpia (YLE)

Ylen kysely: Perussuomalaisten kannatuksessa kunnon hyppäys, demarien alamäki vain jatkuu (YLE)

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu