Miksi politiikka hämmentää ihmisiä?

Tämä otsikon kysymys nousi mieleeni kun seurasin facebookissa joitakin kavereiden julkaisuja ja kommentteja. Siellä on hyvin kirjava tausta ihmisiä eri ammateista. Olettaisin, että itse olen omalla kokemuksellani alkanut ymmärtää asiaa vähän eri tavalla.

Itse ymmärrän politiikan niin, että tarkoitus on maksimoida kannatus,, jonka seurauksena puolueet saavat rahaa ja myös se omakin palkkapussi siitä tulee  ”lihavammaksi”. Poliitikot ovat oman puolueensa asioiden myyjiä. Jos saisin paljon kannatusta, tai olisin muuten hyvin menestynyt miljonääri, niin minua kuunneltaisiin aivan eri tavalla kuin tavallista ihmistä.

Kun  olen seurannut viimeaikaisia tapahtumia liittyen hallituksen toimintaan, niin siinäkin näkyy selvästi kanantuksen optimoiminen. Halllitukselle on järkeväää kannatuksen kannalta lähteä tekemään sellaisia ”peliliikkeitä” joita ovat nyt tehneet esimerkiksi kulttuuriin liittyvien budjettileikkausten osalta. Saatetaan ajatella, että hallitukselta on johtajuus hukassa, mutta siitä ei ole kysymys. Hallituspuolueille tärkeintä on oman kannatuksensa lisääminen. Vasta sen jälkeen tulee kysymykseen johtajuuden ottaminen.

Politiikka ja hallituksen toiminta mielestäni hämmentää ihmisiä juuri siitä syystä, kun eivät oikein ymmärrä poliittisen bisneksen luonnetta.

0

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu