Minkä taikatempun Kokoomus keksii, jolla ratkaisee nykyisen talousongelman, siis mitä uutta olisi luvassa?

Olen noin yli 30 vuotta seurannut politiikkaa ja olisiko siinä riittävästi kokemusta jolla voisi todeta, että älkää uskoko vähääkään minkään oppositiopuolueen juttuihin.

Kaikki puolueet ja poliitikot näyttävät toimivan jokseenkin samalla tyylillä oli kyse nuoresta Sanna Marinista, tai jostain muusta. Hyvin pieniä painotuseroja on ja nyt etenkin Kokoomus pitää kynttilää vakan alla. Kokoomus kaavailee kulissien takana rajuja leikkauksia sosiaaliturvaan, sillä ne valtiontalouden rahoitusongelman ratkaisisivat. Eivät uskalla sitä kovin isosti ääneen lausua. Se merkitsisi suuria sosiaaliturvan heikennyksiä.

En väitä, ettei siihen ei jouduttaisi joka tapauksessa, mutta ainakin Kokoomus ajelee tyylikkäästi vaaleihin sammutetuin lyhdyin, jotta voisi optimoida kannatuksensa ja sitten puolue räväyttäisi äänestäjien silmien eteen karun todellisuuden vasta hallitusneuvotteluissa.  Kokoomus on talouskriisiaikojen puolue, sen on vaikeaa menestyä normaaliolosuhteissa sillä toimintatavallaan, mikä puolueella on. Kokoomusta tarvitaan kriisiaikoina laittamaan taloutta kuntoon ja kun tilanne paranee niin silloin vuoro siirtyy vasemmistolle.

En usko, että demarit vaaleja vielä seuraavissa vaaleissa häviävät, vaikka Kokoomus kannatuslukemissa nyt kärjessä keikkuukin. Orpon esiintyminen näyttää sen verran väsyneeltä ja nuoren demaripääministerin ”plakkarissa” on koronakriisin hoito, sekä tyylikkäästi hoidettu Nato-jäsenyysasia.

+3

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu