Onko Vihreiden ja Keskustan kähinä ajamassa hallitusta vaikeuksiin?

Nyt on Vihreillä paha tilanne. Ovat joutuneet puun ja kuoren väliin, puu on ne äänestäjät ja kuori on hallituspaikka. Onko syntymässä valintatilanne, jossa pitää valita näistä vaihtoehdoista?Keskusta väittää, että metsästrategia on yhdessä sovittu. Vihreät väittää, että ei ole. Vihreillä on motivaatio kyseenalaistaa ”sovitut” asiat hallituksessa, koska heillä kunnallisvaalit menivät huonosti. Äänestäjät antoivat varoituksen Vihreille. Keskusta puolustaa metsäpolitiikassaan omien äänestäjien etua. Vihreillä ei oikein olisi varaa kompromisseihin. Nyt seurataan tätä ”ottelua” mielenkiinnolla.

”En ymmärrä mistä tämä selkkaus on syntynyt, koska linjat on yhdessä sovittu. Laitan suuremmat paukut siihen, että saamme kantamme EU:ssa läpi kuin väittelyyn siitä, mitä olemme Suomessa sopineet. Meidän pitää varmistaa, että EU:ssa ääntämme kuullaan näissä asioissa”, hän sanoo.”

”Miten voi olla, että EU-tasolla vaikutetaan eri tavalla kuin mitä meidän yhteisissä linjoissa on linjattu? Tämä on ihan kestämätöntä. Ei mikään puolue tai ministeri voi mennä eurooppalaisille foorumeille yksin linjaamaan jotain, mikä puolueen näkökulmasta olisi hyväksi. Me hallituksessa päätämme yhdessä linjat.”

 

+2

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu