Päivystyksen lääkäripula ratkaistiin helpolla tavalla

Olette kuullut kun milloin missäkin ajakohtaisohjelmassa päivystyksestä vastaava ylilääkäri selittelee ja kertoo lääkäripulan syyksi sairaalapäivystyksen ongelmiin. Asia on jäänyt siihen ja on nostettu kädet pystyyn, ei ole voinut mitään.  Aprillia, asia onkin helposti ratkaistavissa!

Kanta-Hämeen keskussairaalassa ongelma ratkaistiin helpolla tavalla lääkäripulasta huolimatta. Ratkaisu on niin helppo, jossa jää miettimään lukuisia aikaisempia selityksiä siitä, miksi vuosien krooninen ongelma on vain jatkunut. Onko yritetty lypsää valtiolta lisää rahaa tällä verukkeella? Ilmeisesti tässä on passivoiduttu odottelemaan jos valtiolta saisi rahaa.  Ratkaisu lääkäripulaan on sairaalan töiden uudelleen organisointi. Sairaalajohto on asian suhteen ollut ihan avutonta tähän asti useissa päivystyksestä vastaavissa sairaaloissa. Nyt ei enää voi selitellä, kun ratkaisusta löytyy esimerkki.

”Mutta mistä lääkärivoimaa on löydetty, jos lääkäreistä on pula?”

”Olemme ottaneet omien lääkäreiden tehtäväksi entistä laajemman vastuun päivystyksestä, sanoo Palomäki.”

Esimerkiksi Helsingissä lääkäreitä hyvin riittäisi päivystykseen jos sairaaloiden lääkäreille jaettaisi laajempaa vastuuta päivystyksestä. Tämä onnistuu muuallakin kun se onnistuu Kanta-Hämeen keskussairaalassakin.

 

YLE: ”Sairaalapäivystysten ruuhkat hiertävät eri puolilla Suomea – Hämeenlinnassa löydettiin ratkaisu omista lääkäreistä.”

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu