Poliittista peliä ilmastohätätilalla, uusi ympäristö- ja ilmastoministeri sen julisti ja hallitus ei sitä tunnusta

Uusi ympäristö- ja ilmastoministeri Emma Kari aloitti ensitöikseen jyräämällä hallituksen päälle julistamalla ilmastohätätilan. Vihreät haluavat uuden ministerinsä kautta näyttää hallituksessa Keskustalle kaapin paikan.

Suomen hallitus ei tunnusta ilmastohätätilan olemassaoloa, tämä hallituksen jyräys on erikoinen tilanne.

Ilmastohätätilan julistamisen jarruna on Keskusta, sen ministerit kieltävät hallituksessa ilmastohätätilan olemassaolon. Pääministeri Marin kannattaa hätätilan julistamista. Oppositiosta myös Kokoomus kieltää ilmastohätätilan.

Keskusta toimii maan hallituksessa jarrumiehen roolissa. Tämän totesi entinen pääministeri Juha Sipilä Harry Harkimon haastattelussa.

Kysymys on suuresta ja vakavasta asiasta, josta koko maailma on huolissaan tutkijoita myöten. Paine kasvaa. Ilmastohätätilasta puhui myös presidentti Niinistö.

Maan poliittinen julistaminen hätätilaan on niin iso asia, ettei sillä pitäisi lähteä pelaamaan julkisuudessa poliittista peliä. Ollaan tilanteessa jossa tulevaisuus on uhattuna.

”Tuleva ympäristö- ja ilmastoministeri Emma Kari, onko Suomessa ilmastohätätila?”

”Kyllä on. Tästähän ei ole sinänsä hirveästi epäselvyyttä. Myös tasavallan presidentti totesi tämän vähän aikaa sitten YK:n puheessaan.” (IL)

 

0

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu