SDP ja Kokoomus tulevat tiukentamaan maahanmuuttolinjaansa, koska arvokonservatiivi- ja arvoliberaaliakselin vuoksi menettävät ääniä

Tanskan sosiaalidemokraatit ovat jo aikoja sitten tiukentaneet maahanmuuttolinjaansa. Oikeiston ja vasemmiston asetelmaa on maahanmuutto sotkenut pahasti ja äänestäjäkenttään onkin syntynyt arvokonservatiivi- ja arvoliberaaliakseli, joka jakaa äänestäjiä.
Alla olevaan tutkijan kommenttiin viitaten voi kysyä  lisääkö kaikkien perussuomalaisten leimaaminen rasisteiksi puolueen kannatusta?

”Tutkija muistuttaa kuitenkin, että kaikki perussuomalaiset eivät ole ulkomaalaisvastaisia.”

”Tutkijatohtori Johanna Vuorelma Tampereen yliopistosta sanoo, että kannatusmittauksen mukaan äänestäjät eivät valitse enää pelkästään oikeisto-vasemmisto -akselin mukaan.”

”Eli silloin äänestäjä tavallaan tietää, mitä hän saa, kun kannattaa näitä puolueita. Ne eivät tiedä kokoomuksen kohdalla, onko se arvoliberaali vai -konservaatiivi, koska siellä on molempia.” 

”Tiukempaa linjaa painotti myös Helsingissä maanantaina Tanskan sosiaalidemokraattien puheenjohtaja Mette Frederiksen.”

”Miestäni olemme olleet liian liberaaleja taloudessa ja maahanmuutossa, Frederiksen arvioi syytä sille, miksi sosiaalidemokraattisten puolueiden tuki on laskenut Euroopassa.”

 

Tutkijat: Perussuomalaisten kasvava kannatus tuo esiin yhä ulkomaalaisvastaisempia mielipiteitä (YLE)

Tanskan demareilla raju linja Suomeen verrattuna: Turvapaikanhakijat Afrikkaan hakemusten käsittelyn ajaksi – ”Olemme olleet liian liberaaleja” (Iltalehti)

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu