Sipilään kohdistunut teko ylitulkittiin ennenaikaisesti iskuksi eduskuntaa kohtaan, kyse on Twitter-kampanjoinnista ja vaalit ovat tulossa

Kun ministerit lähtevät ennenaikaisesti ilman tarkempia tietoja kirjoittelemaan kannanottojaan Twitteriin tietäen tarkalleen minkälaisesta mediasta on kyse ja minkälainen ”somehulina” siitä syntyy, niin kyse on selvästi kampanjoinnista. Ministerit harrastavat tahallista ylitulkintaa ennen kuin on faktoja saatu. Sopivasti tässä on kunnallisvaalien vaalikampanjatkin alkamassa. Haetaanko tässä Twitter-kampanjoinnilla ”sympatiapisteitä”?

Samanlainen ilmiö syntyi Yhdysvalloissa presidentinvaalien äänien vahvistamiseen liittyvässä tapahtumassa, jossa jo ennenaikaisesti ylitulkittiin tapahtuma vallankaappaukseksi. Onko vieläkään olemassa näyttöjä ja faktoja, että kyse oli vallankaappauksesta? Vai ovatko ihmiset muodostaneet tähän asiaan liittyvät näkemyksensä mediasta välittyneistä mielikuvista ja pitävät niitä totuutena.

Tällaiset ylitulkinnat ovat selvästi poliittista kampanjointia, eivätkä ne perustu mihinkään tietoon, kun tietoa ei ole vielä siinä vaiheessa edes riittävästi saatavilla kun näitä ylitulkintoja tehdään. Kun poliisi on tutkinut Sipilään kohdistuneen tapahtuman, niin sen jälkeen vasta tiedämme todellisen tilanteen. Siinä vaiheessa tämän kampanjan hyöty on jo ”ulosmitattu”. Poliitikot käyttävät Twitteriä aika ”ovelasti”. Tahallisilla ennenaikaisilla ylitulkinnoilla käynnistelevät Twitter-kampanjoita milloin minkäkin asian ympärille. Etenkin ministerien ennenaikaiset Twitter-kannanotot ovat hyvin arveluttavia koska he edustavat valtiojohtoa.

Faktat esitellään sitten tämänkin kampanjan ”jälkiselittelyinä” ennenaikaisille ylitulkinnoille.

”Kansanedustaja on joutunut väkivaltaisen käyttäytymisen kohteeksi. Teko on tuomittava. Edustajien fyysinen koskemattomuus on tärkeä osa uskottavaa demokratiaa. Me suomalaiset emme voi koskaan hyväksyä sitä, että edustajamme joutuvat väkivallan kohteeksi.”

”Kansanedustajaan kohdistunut väkivaltainen teko on loukkaus paitsi yksilöä myös koko eduskuntaa kohtaan. Teko on vakava ja tuomittava.”

Vielä meillä ei ole edes tietoa, onko ollut kyse ”poliittisesta iskusta”.

 

IL: ”Ex-pääministeri Juha Sipilään käytiin käsiksi eduskuntatalon edustalla – Marin: Teko on vakava ja tuomittava.”

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu