Soini junaili luottamuksellisesti ministerieron ja läväytti kirjassaan julkisuuteen – rippituolin verhot kohta heiluvat

Soini on hyväksynyt erotarinan käsikirjoituksen ja asia on ollut arkaluonteinen ja luottamuksellinen. Oma ministeri on luottanut puolueen puheenjohtajaan ja hyvissä ajoin lähestynyt häntä arkaluonteisen eroasian kanssa. Soini olisi voinut todeta, että erotarinan käsikirjoitus ei kelpaa. Se kelpasi Soinille sellaisenaan! Mutta mitä meni sitten tekemään nyt ministeriajan jälkeen, meni ja ”läväytti” koko jutun kirjassaan julkisuuteen ikään kuin olisi itse ollut täysin ulkopuolinen, eikä olisi millään tavalla vastuussa erotarinasta.  Soini on itse korostanut sen tärkeyttä, ettei asioita laverrella julkisuuteen. Tämä on bisneksen tekoa Soinille!

Politiikka on pirullista, vaikka olisi kuinka luottamuksellisia asioita ja poliitikko itse yrittää naulata itsensä luottamuksellisuuden linnakkeeksi, niin kuitenkaan edes siihen ei voi luottaa vaan joku kumma saa poliitikot pettämään toinen toisiaan. Onko se halu päästä julkisuuteen ja saada huomiota, vai mistä on kyse? Kohta rippituolin verhoilla on aika heilua ja toivon mukaan heiluttajana on Soini itse. Toisinaan uskovaisen moraalikäsitys on hyvin erikoinen ja vaikeasti ymmärrettävä.

Sen verran erikoisia temppuja nämä ovat, mikä pistää miettimään kannattaisiko oikeasti harkita moraalin näkökulmasta ensin etukäteen ennen kuin lähtee asioiden kanssa julkisuuteen pyörittelemään. Vastenmielistä toimintaa Soinilta ja näyttää eräänlaiselta ”julkisuuspornolta”. Itse tarina minusta kuulostaa huonolta, itse olisin tehnyt toisin. Esimerkiksi Jari Lindström kertoi suoraan mistä on kysymys. Siinä ei tietääkseeni sepitelty tarinoita Soinin hyväksyttäväksi.

 ”Kielsin molempia, Hannaa ja Pirkkoa, puhumasta asiasta kenellekään. Asia hoidettiin pikavauhtia tultuani takaisin Suomeen.”

Eivät ilmeisesti kertoneet ja olivat Soinin luottamuksen arvoisia, mutta Soini on lähtenyt nyt tekemään näillä asioilla bisnestä. Soinin kirja tuo ilmeisesti liikevaihtoa Soinin yritykselle Soinin Pisnes Oy:lle, se tämän tavoite on. Kirjan tulot voi ottaa sitten pääomatuloina myöhemmin.

”Hanna Mäntylä sanoi minulle jo ensimmäisenä syksynä, että ministerin saappaat ovat suuret ja hän kamppailee osaamisensa ja jaksamisensa rajoilla. Hanna jaksoi vuoden päivät ja pyysi päästä pois, Soini kirjoittaa. Soini oli Chilessä ministerivierailulla, kun Mäntylä soitti ja kertoi, että seinä on edessä.  Pyysin häntä nukkumaan yön yli. Hanna soitti seuraavana päivänä ja päätimme, että tämä oli hänen osaltaan tässä, Soini kirjoittaa. Soini ei kerro kirjassaan, kuka käsikirjoitti Hanna Mäntylän nyyhkytarinan, jolla ministerieroa perusteltiin kansalaisille. Se on kirjan perusteella kuitenkin selvää, että Soini tiesi jo tuolloin asioiden oikean laidan.” (Iltalehti)

+2

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu