Soinin blogissaan esiin nostama kansan ryöstö on demokratian ja siis kansan tahdon tulosta niin ristiriitaista kuin se onkin

Mikään hallitus ei keiku yhtään sen kauempaa vallassa minkä ajan kansa sille antaa. Kansan vahva enemmistö hyväksyy nykyisen talouspoliikan. Sanna Marin on kansalaisen suosikki seuraavaksi pääministeriksi. Kansan enemmistön tahto ilmeisesti toteutuu. Soinin mainitsemalla kansan ryöstöllä on ainakin tähän mennessä kansan enemmistön tuki.

Nyt kuulema on kysyntää poliitikoille, jotka osaavat ja uskaltavat. Mitä poliitikko uskaltaa hallituksessa?

Hallitukset keikahtavat jo ennen hallituskauden loppumista jos kansan tyytymättömyys on riittävän suurta. Silloin oppositio pääsee keräämään taakseen voimansa ja hallituksen rivit repeävät siihen paikkaan. Niin suurta kansan tyytymättömyyttä ei ole lähihistoriassa vielä ollut. Sipilän hallituksen hassu eroamisnäytelmä oli räväkin suoritus, miten on kansan lievempään tyytymättömyyteen vastattu, silloin Keskustan ja Perussuomalaisten kannatus oli haihtunut savuna ilmaan.

 

”Ruuan hinta, bensan hinta, sähkön hinta + inflaatio = neliraajahalvaus. Bonuksena koronnousu. Jälki on julmaa. Nyt on politiikalle ja poliitikolle kysyntää. Sellaiselle, joka osaa ja uskaltaa. Sanoa ruman sanan niin kuin se on.”
(Timo Soini)

”Kohut eivät vaikuttaneet Marinin suosioon – yhä suosikki seuraavaksi pääministeriksi Maaseudun Tulevaisuuden kyselyssä. (MTV Uutiset)

 

Millähän rahalla Suomi vastaa inflaatioon ja korkojen nousuun? Suomen lähtökohdat olivat jo ennen Ukrainan sotaakin aika heikot. Jo pelkästään asukaskohtaisessa bruttokansantuotteessa on valtava ero verrattuna Ruotsiin.

Ruotsi per asukas 60 030 USD (Wikipedia)
Suomi per asukas 43 482 USD (Wikipedia)

”Ruotsin budjetti on tasapainossa ilman lisävelanottoa.”
”Valtion budjetin vakauttaminen ei ole vain yhden puolueen tehtävä”. (Seppo-Juha Pietikäinen)

+1

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu