Trumpista tulossa ”vallankaappauksen” moraalinen voittaja, haukkumisesta huolimatta osoittautumassa syyttömäksi

Yhdysvaltojen kongressitalon  valtaus 6.1.2021 ”räjäytti” median ja sosiaalinen media kiehui yli äyräiden. Trumpia syytettiin vallankaappauksesta. Suuren yleisön kärsivällisyys ei riittänyt vaan provosointi sai ihmiset tuomitsemaan Trumpin. Nyt nämä provosoijat ja provosoituneet voisivat miettiä tekemisiään kun tilanne onkin kääntymässä niin, että valtaajat ovatkin olleet itsenäisiä yksittäisiä toimijoita. Sosiaalisen median ”torituomioistuimien” toiminta on saamassa nolon päätöksen.

Kongressitalon valtauksesta noussut kova meteli muuttui aika nopeasti sellaiseksi, jossa se näytti eräänlaiselta Trumpin vastustajien kampanjalta, johon provosoinnin keinoin tuli mukaan lisää niitä, jotka eivät hänestä pitäneet. Juuri tällaisen ilmiön vuoksi suhtaudun näihin kaikkiin vastaaviin tilanteisiin hyvin kriittisesti ja epäileväksi.

En ole Trumpin kannattaja, mutta sitä kyllä ihmettelen miten hänen toiminta saa häntä vastustavien toiminnan näyttämään toisinaan niin järjettömältä ja hölmöltä. Hänen toimintansa on saanut aikaiseksi useaan kertaan kovaa meteliä, mutta mistään hän ei ole saanut oikeudessa tuomiota siitä huolimatta, koska mitään näyttöä ei ole ollut. Syyttäjien armeija on usutettu kimppuun ja asioita tutkitaan. Tämä on tietääkseni normaalia kulttuuria presidenttien osalta Yhdysvalloissa. Tietenkin Trump ovelana poliitikkona osaa käyttää myös syntyviä tilanteita hyväksi ajaakseen omaa etuaan. Näinhän tehdään Suomessakin.

Esimerkiksi kun tulevat ne kuuluisat ”madonluvut” ilmaston tilanteesta joka vuosi, niin aina se poliitikkojen vakioporukka Suomessa huolestuu twitterissä siitä ja mittaavat asiasta julkisuushyödyn ulos nopeasti. Muutaman päivän päästä asia on jo vanhentunut ja on siirrytty seuraaviin aiheisiin. Aika nopeasti myös Yhdysvaltojen kongressitalon valtauksen julkisuushyöty oli ulosmitattu.

 

”Yhdysvaltain liittovaltion poliisi FBI ei ole toistaiseksi löytänyt merkittäviä todisteita, jotka osoittaisivat 6. tammikuuta tapahtuneen kongressitalon valtauksen olleen maan entisen presidentti Donald Trumpin tai muiden oikeistoryhmien koordinoima.”

”Osalla ryhmistä, kuten Proud Boys ja Oath Keepers, oli kuitenkin selkeä pyrkimys rynnätä kongressitaloon.”

”Ehkä viidessä prosentissa tapauksia oli kyse puolisotilaallisista joukoista. Ei ollut mitään suurta Roger Stonen, Alex Jonesin tai muiden organisoimaa juonta, jonka johdosta kaikki nämä ihmiset olisivat rynnänneet kongressiin ja ottaneet panttivankeja, eräs poliisi kertoi Reutersille.” (Iltalehti)

 

 

+4

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu