Turvapaikanhakijoiden osalta Perussuomalaisten linjasta on tulossa eurooppalainen, presidentti Niinistö viittasi tähän lausunnossaan

En usko, että myöskään Vihreät ja vasemmisto kannattavat oikeasti suuremman turvapaikanhakijajoukon päästämistä Suomeen siinä tapauksessa jos tulijoita on paljon. Vihreät joutuvat hankalaan tilanteeseen, joutuvat perustelemaan äänestäjille miksi Suomeen ei voida ottaa suuria määriä turvapaikanhakijoita, vaan maahanmuuttopolitiikkaa pitääkin kiristää. Realiteetit ajavat ainakin Vihreät poliittisesti ahtaaseen rakoon.

Käytännön sanelemana pakkona Euroopassa linja tiukkenee ja lähialueille auttaminen on se mikä nähdään vaihtoehtona. Saksan liittokansleri ja Ranskan presidentti näyttävät myös kannattavan tätä vaihtoehtoa.

”Eri EU:n jäsenmaat ovat jo alkaneet työntää turvapaikanhakijoita pois rajoiltaan, mikä on romuttanut kansainvälisten sopimusten kirjainta.”

”Niinistö viittasi siihen, että Saksan liittokansleri Angela Merkel ja Ranskan presidentti Emmanuel Macron ovat patistelleet Eurooppaa toimenpiteisiin, joilla vältettäisiin vuoden 2015 kriisitunnelma.”

”He eivät yksilöineet niitä tarkemmin, mutta ymmärsin, että se tarkoittaa lähialueella auttamista. Ja se kai se on ainoa mahdollisuus tai mahdollisuus välttää sitten massaliikenteen syntyminen, Niinistö aloittaa vastauksensa IL:n kysymykseen.” (Iltalehti)

+15

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu