Tutkija varoittaa taktisesta ydinaseesta jälleen – onko taktinen ydinase ainut vaihtoehto kun Ukraina vahvistuu ja valtaa takaisin alueita?

Venäjä on vaarallisessa tilanteessa, koska sieltä puuttuu länsimaissa tuttu kansalaisilta tuleva demokratian luoma pidäke. Me saatetaan nähdä uudenlainen ydinaseen käyttötapa, jota ei ole koskaan historiassa ennen nähty. Se tapa voi perustua olettamaan, ettei länsi lähde eskaloimaan Venäjän kanssa tilannetta kohti suurempaa ydinsotaa. Tämä antaa Putinille vapaammat kädet Ukrainan osalta.

Tällä hetkellä  poliittiset vastatoimet näyttävät olevan vahvin vaihtoehto vastatoimeksi taktisen ydinaseen käyttöön. Venäjä eristäytyy ja se eristetään muutenkin jo nyt, joten muuta vaikutusta tuskin tulee olemaan kuin se, että EU:n ja länsimaiden jahkailu kovempien talouspakotteiden kanssa loppuu jos Venäjä ottaa taktisen ydinaseen käyttöön.

Ukrainan suorittama  joidenkin alueiden mahdollinen takaisin valtaus ei ole mikään sodan ratkaisu, koska siitä huolimatta Venäjä on vieläkin vahva. Liikekannallepano on Venäjällä vielä tekemättä ja merkittävä osa voimasta on siis käyttämättä, vaikka kieltäytymisiä rintamalle lähdöstä tulisi, niin silti Venäjä saisi liikekannallepanossa kokoon paljon lisää joukkoja. Määrä korvaa laadun silloin kun on kyse Venäjästä.

Suurin ongelma Venäjän taktisen ydinaseen uhan kanssa on passiivinen Venäjän kansa. He pystyvät ratkaisemaan Venäjän tilanteen niin, että Venäjän hallinto heikkenee, reagoimalla ydinaseuhkaan jonka Venäjä aiheuttaa.

 

”Limnellin mukaan ydinasepelote on merkittävä syy sille, miksi Nato ja USA ei ole suoraan puuttunut Ukrainan sotaan. Ydinpelote rajoittaa myös tällä hetkellä Venäjän toimia. Limnell kirjoittaa ydinaseiden olevan poliittisia aseita, joilla pyritään vaikuttamaan vastapuolen toimintaan. Näin tapahtuu parhaillaan Ukrainassa. Hyökkäävä Venäjä toimii oman poliittisen ydinsateenvarjonsa alla.” (MTV Uutiset)

 

”Valko-Venäjän uutismedia Nexta kertoo Twitterissä Venäjän ulkoministeri Sergei Lavrovin vihjanneen hiljattaisessa televisiohaastattelussa, että Moldova saattaisi olla presidentti Vladimir Putinin seuraavan hyökkäyksen kohteena.” (Iltalehti)

0

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu