Valtio hölmöilee veronmaksajien rahoilla, veronmaksajat menettävät kaiken ilman osakepanttia jos valtion tukema energiayhtiö kaatuu

Miksi valtio ei ota taaskaan vastineeksi osakkeita? Tällä kertaa valtio auttaa energiayhtiöitä lainan ja takausten muodossa ottamatta osakkeita pantiksi. Jos energiayhtiö joutuu selvitystilaan, niin verorahat häviävät savuna ilmaan. Silloin kun yhtiöllä on hyvä tase kassakriisin aikana, niin valtio saisi osakkeista hyvät rahat myydessään ne.

Nyt valtio toistaa jälleen kerran saman hölmöyden minkä se teki 90-luvun pankkikriisin aikana. On ollut reippaasti aikaa jopa etukäteen miettiä erilaiset valtion auttamisvaihtoehdot joihin sisältyisi vastineena yhtiöiden osakkeita. Miksi valtio toimii aina näin hölmösti veronmaksajien rahojen kanssa?

Valtio ei ottanut pankkikriisin aikana pankeilta vastineeksi myöskään osakkeita antaessaan suoraa rahallista apua. Minusta tämä on järjetöntä touhua veronmaksajien rahoilla. En ole kuullut kertaakaan järkevää perustelua tällaiselle toiminnalle.

Verorahoja jaellaan ilmaiseksi.  Ylimääräisillä takuilla ja vakuuksilla on rahamarkkinoillakin hintansa. Veronmaksajien rahojen olleessa kyseessä, niin ne ovat ilmaisia! Verorahat ovat eräänlaisen sosialismin piirissä ja sitten markkinoilla oleva raha on markkinataloudessa. Ei tämä näin saa mennä.

YLE: ”Asiantuntijan mielestä energiayhtiöiden kriisipaketissa on kyse Fortumista.”

+5

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu