Vartiaisessa kiteytyy syy miksi Kokoomuksen on vaikeaa menestyä, annetaan äänestäjille keppiä ja toivotaan kannatuksen nousevan

Liputetaan radikaalien muutosten puolesta epämääräisillä perusteluilla ja äänestäjät seuraavat ”kauhistuneina” tilannetta. Näin asian voi hieman kärjistettynä tiivistää. Kokoomuksen ”poliittinen ongelma” on siinä, että radikaalit heitot herättävät huomiota mutta äänestäjiä ne eivät houkuttele. Edes puheenjohtajan vaihdos ei asiassa auta, koska politiikka on aina samanlaista. Omaa näkökulmaa perustellaan hyvin ontuvasti epämääräisin perustein ja äänestäjille ollaan ehdottamassa isoja muutoksia viime kädessä uhaten, että taloudelle käy huonosti jos niin ei tehdä. Äänestäjä joutuu kysymään itseltään, onko todella niin, ettei muita toimivampia vaihtoehtoja ole kuin Kokoomuksen vaihtoehdot?

Nyt hallitus lähti Kokoomuksen hurratessa oppositiossa eläkeputken poistamiseen kun oikeasti pitäisi miettiä mitkä ovat niitä ikääntyvien työllistymisen ongelmia. Ovatko oikeasti ikääntyneet työntekijät sellaisia, joiksi Kokoomus heidät kuvittelee siis laiskoja työnhakijoita jotka mieluimmin lähtisivät aurinkorannalle köllöttelemään eläkkeelle? Kuinka suuri joukko heistä edes näin ajattelee? Tällaisen ihmiskuvan kautta sitten annetaan kaikille ikääntyville työntekijöille keppiä. Juuri näin hölmö ajattelumaailma on syynä siihen, että Kokoomuksen on vaikeaa menestyä.

Juuri samanlainen ajattelumaailma näkyy suhtautumisessa muihinkin tukiin. Eli tukia pienemmiksi koska ihmiset siis ne äänestäjät ovat laiskoja. Kuka haluaa äänestämällä tällaista kannattaa kun todelliset syyt näissä ilmiöissä ovatki toisenlaiset, kuin ne joita Kokoomuksesta huomiota herättävästi yleensä esitetään.

Yksi esimerkki vielä tähän nostettuna ovat korkeat työvoimakustannukset joita pitäisi alentaa palkkoja alentamalla, jota siis Kokoomuksesta toivotaan. Eli suoraan keppiä äänestäjille siinäkin eikä edes vaivauduta miettimään yhtään juurisyitä ja niihin puuttumista.

Yksi juurisyy ovat korkeat kustannukset jotka aiheuttavat palkankorotuspaineet ja niistä merkittävimpänä asumiskustannukset. Asuntomarkkinat toimivat heikosti, juurisyy ikääntyneiden vaikeammassa työllistymisessä on työnantajalle koituva työkyvyttömyyskustannusriski, jolloin kannattaa palkata nuorempia.

 

Keväällä kuntavaalien ykköspuolueen asemaa puolustavalle kokoomukselle kannatusmittaus tuo jälleen huonoja uutisia. Syksyllä mittauksesta toiseen luisunut kannatus on vajonnut jo hieman alle 16 prosenttiin. Eniten kokoomuksen kannatus on laskenut alle 35-vuotiaiden keskuudessa. (YLE)

 

HS: ”Vihreiden kannatus painui alle kymmenen prosentin, mikä on viimeksi nähty kesällä 2015”

 

Vartiainen: ”Onko työttömyysputkipäätös uuden alku?”

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu