Venäjän presidentti antoi eilen haastattelussa luvan Suomen ja Ruotsin Nato-jäsenyydelle

Venäjän presidentti esiintyi mediassa ikään kuin antaen luvan Nato-jäsenyydelle. Luvan jota Venäjältä ei ilmeisesti ole pyydetty. Yllättävää, eikö Venäjä olekkaan saanut liittolaisia enempää – Putin totesi, että Suomen ja Ruotsin Nato-jäsenyys sopii heille. Mielenkiintoista seurata minkälaisia ”analyyseja” tästä Venäjän takinkäännöstä tulee.

Putin tänään:

”Meillä ei ole ongelmia Ruotsin ja Suomen kanssa, kuten meillä on Ukrainan kanssa. Meillä ei ole alueellisia erimielisyyksiä. Meitä ei häiritse Ruotsin ja Suomen liittyminen Natoon. Jos Suomi ja Ruotsi haluavat, he voivat liittyä. Se on heidän asiansa. He voivat liittyä mihin tahansa.” (YLE)

Putin toukokuussa:

”Venäläisen uutistoimiston RIA:n mukaan Putin vastasi Niinistölle, että liittyminen Natoon olisi Suomelta virhe. Putinin mukaan Nato-jäsenyys vahingoittaisi Suomen ja Venäjän suhteita.” (YLE)

Minusta viimeisten päivien käänteet Nato-neuvotteluissa, joissa Turkki taipui näyttävät siltä, ettei Venäjällä ole kovinkaan paljon liittolaisia nykyisessä tilanteessa. Venäjä näyttää olevan aika yksin.

Tämän lisäksi näyttää siltä, että Venäjän valtiojohto käänsi takkinsa asenteessaan Suomen ja Ruotsin Nato-jäsenyyttä kohtaan. Venäjän valtiojohdon viestintä Suomen ja Ruotsin Nato-jäsenyyden osalta on ollut hyvin monitulkaista ja ylimalkaista sen osalta minkälaisiin toimiin Venäjä kertoo ryhtyvänsä . Se on ollut selkeästi uhkaavaa.

Presidentti Putinin tekemä täyskäännös suhtautumisessa Suomen ja Ruotsin Nato-jäsenyyteen näyttää nololta kun tilannetta vertaa siihen öykkäröintiin ja meteliin, jota ovat asiasta pitäneet yllä turvallisuusneuvoston varapuheenjohtajana Dmitri Medvedev, ulkoministeriön tiedottaja Maria Zaharova ja Kremlin tiedottaja Dmitri Peskov.

+1

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu