Yle uutisoi hitaasta ja tappavasta byrokratiasta, Suomessa arvioidaan uudestaan jo muualla arvioidut syöpälääkkeet ja hoidot

Suurin ongelma on se, ettei meillä luoteta muiden maiden lääketeiteen osaamiseen ja tämä luottamuspula koituu potilaille kohtelokkaaksi. Meillä turhaan arvioidaan syöpälääkkeitä ja syöpähoitoja, jotka on jo otettu käyttöön niissä maissa joissa lääketiede ja terveydenhuollon hallinto ovat pitkälle kehittynyttä. Tämä on järjetöntä toimintaa ja vakavasti sairaat potilaat joutuvat Suomessa eriarvoisena seuraamaan sivusta kun muualla voidaan potilaita hoitaa uusimmilla lääkkeillä ja uusimmilla hoitomenetelmillä.

Tähän ongelmaan on esitetty ratkaisuksi syöpätutkimuksen lisäämistä, tutkimus on hidasta toimintaa ja se tuskin on tässä se varsinainen juurisyy. Meidän pitää uskaltaa luottaa  tutkimusosaamiseen ja käyttää hyödyksi  tuloksia.  Näin tukeudutaan vahvemmin globaalisti tutkimusvolyymillä tuotettuun tietoon. Meillä ei oma tutkimuskapasiteetti voi mitenkään riittää tämän ongelman ratkaisemiseksi. Syöpätutkimusta tietenkin kannattaa lisätä mutta ei siitä syystä, että se olisi joku  suoraan vastaus tähän ongelmaan. Lääketieteessä on selvästi tässä kohtaa eräänlainen globaali siiloutumisongelma, joka on potilaille vaarallinen.

”Syövän hoito uhkaa eriarvoistua Suomessa, koska lääkkeiden arviointiprosessit ovat hitaita ja harvinaisia syöpiä tutkitaan liian vähän. Tutkijaprofessorin mielestä syöpätutkimuksen lisääminen olisi ratkaisu.”

”Olin etsinyt tietoa immuunihoidosta ja muista hoidoista, joita Suomessa käytetään tällä hetkellä. Kysyin eri vaihtoehdoista, että voisiko näitä kokeilla. Lääkäri sanoi, että ei onnistu. Hän tarjosi yhtä lääkehoitoa ja kertoi, että ennuste on aika huono.”

”Immuunihoidoilla on saatu hyviä hoitovasteita syöpätyypeissä, joihin aiemmin ei ole ollut toimivaa hoitoa. Niillä on pystytty parantamaan jopa laajalti levinneitä syöpiä.”

”Lampinen hakeutui yksityisen syöpäsairaalan Docratesin lääkärin vastaanotolle. Sieltä hänelle suositeltiin immuunihoitoja ja lääkäri kirjoitti lausunnon, joka puoltaisi hoitoja julkisella puolella.”

”Toimitin sen Husiin ylilääkärille, joka vei asiaa eteenpäin. Hoito kuitenkin evättiin.”

Lähde: YLE

 

+1

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu