Arvokas ja tunteikas synttärilahja

Sain synttärinä arvokkaan lahjan, joka on samalla kaikille suomalaisille. Suomi jätti anomuksen (18.5. 2021) liittymisestä NATOOn. Toivottavasti se vastaa OTAN.

Se merkitsee sitä , että lasteni, lastenlasteni ja lastenlastenlasteni ei koskaan tarvitse pelätä sotaa (ministerin sanoja mukaellen). Muistan itse vielä, kun liityin sotilaspoikiin 10 vuotiaana (ilmoitin ikäni pari kuukautta väärin). Tärkeintä oli kuitenkin silloin sen ikäiselle pojalle, kun sain sotilaspojan uniformun ja lakin (suikan). Päivällä saatoin ylpeänä tervehtiä vastaantulleita, oikeita sotilaita viemällä käden ohimolle. Sain lähetin tehtävän kotikaupungissani, joka oli varuskuntakaupunki. Toinen tehtäväni: pimeällä alkuillalla kuljin lähikaduilla tarkastamassa, että kansalaiset olivat panneet ikkunoihin pimennysverhot. Siksi, että niistä ei näy valoja ja vihollisen pommikoneet eivät näe, missä kaupunki sijaitsee. Tällaisia tehtäviä ei tulevaisuudessa enää milloinkaan tarvita.

En malta olla tässä mainitsematta, että kirjoitin tällä samalla palstalla ( 18.1.2021 ) blogin – Eikö olisi aika liittyä ” NATOON ? ”. Sen viimeinen lause oli ja on – ” jos ja kun hävittäjät hankitaan, niin miksi emme samalla liity NATOon ?

NATOn ”turkkilainen sapeli”

Turkin presidentti on poiketen aikaisemmasta kannastaan, että hän ei hyväksykään Suomea ja Ruotsia NATOn jäseniksi. On arvailtu syitä tähän. Jotkut ovat viitanneet sisäpoliittisiin ongelmiin. Muun muassa jättimäiseen inflaatioon, johon kansalaiset ovat tyytymättömiä ja vähitellen jopa vaarallisen kärsimättömiä. Näillä perusteilla, jotka eivät lainkaan liity Suomen ja Ruotsin jäsenhakemuksiin, hän heiluttaa turkkilaista sapelia katkaistakseen meidän ja naapurimme anomushankkeen. Samoin syynä on mainittu sille asetetun aseiden vientikiellon aiheuttavan ko. negatiivisen asenteen.

Itse väitän, että Erdoganin naamion takana on Putin. Siksi hän on vastauksissaan mm. Niinistölle ollut yllättävän pidättyväinen. Tämän hän luulee olevan se keino, jolla Venäjän uusi tsaari haluaa estää meidän ja naapurimme liittymisen puolustusliittoon.

Yhdysvallat ja ilmeisesti kaikki muut – tätä yhtä lukuunottamatta – hyväksyvät jäsenyytemme mahdollisimman nopeasti ilman ”harmaata aluetta” !

+1
josajantti

Josa Jäntti on eläkkeellä oleva ekonomi, entinen Helsingin kaupunginvaltuutettu ja HJK:n kunniajäsen. Hän on Senioriliike ry:n jäsen ja vaikuttaja, ja tarkastelee yhteiskuntaa usein eläkeläisen näkökulmasta. Työuransa aikana hän on vastannut OKO:n valtakunnallisesta markkinoinnista.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu