Keskustastako pelastaja?

Joka vanhoja muistelee – sitä tikulla silmään

Pidettiin vaalit. Suurimmaksi tuli kokoomus ja toiseksi nousi selvästi perussuomalaiset. Oli selvää, että nämä ryhtyvät muodostamaan hallitusta jonkin kolmannen puolueen kanssa, jotta taataan eduskunnan tuki enemmistönä. Näin tehtiin. Sitten ryhtyi pikkupuolue RKP rimpuilemaan ministerien jo aikoinaan julkaisemien  kirjoitusten kanssa.

Kaikkien muiden puolueiden päällimmäisenä ajatuksena on unohtaa vanha sananlasku : ”joka vanhoja muistelee , sitä tikulla silmään”. Mitähän se on på svenska? Vaikka en olekaan perussuomalaisten kannattaja, niin ihmettelen, että muut puolueet eivät tajua, miten huonossa kunnossa valtiomme talous velkataakkoineen nyt on. Nyt olisi heti pystyttävä toteuttamaan hallitusohjelmaa pelastamaan tulevat sukupolvetkin velkataakan alta. Miten nyt olisi mahdollista saada hallitus heti toimimaan?

Enemmistö hallituksen takana on pystyttävä säilyttämään

Miten se voidaan tehdä? Kokoomus luopuu nykyisestä yhteistyökumppanistaan perussuomalaisista ja pyytää keskustapuoluetta hallitukseen. En ole senkään kannattaja, mutta se lienee ainoa nopea vaihtoehto?

Nyt pitäisi pelastaa nopeasti ja tehokkaasti suomalainen hyvinvointiyhteiskunta.

Nyt tarvitaan nöyryyttä usealta taholta.

 Se taitaa onnistua vain siten, että kokoomus nöyrtyy luopumaan yhteistyöstä perusuomalaisten kanssa. Keskustapuolue niin ikään nöyrtyy vaalitappiostaan huolimatta tulemaan kokoomuksen ja RKP :n kanssa yhdessä hallitukseen! Se lienee nyt ainoa keinoa saada asiat eteenpäin ja maamme pelastettua ?!

josajantti

Josa Jäntti on eläkkeellä oleva ekonomi, entinen Helsingin kaupunginvaltuutettu ja HJK:n kunniajäsen. Hän on Senioriliike ry:n jäsen ja vaikuttaja, ja tarkastelee yhteiskuntaa usein eläkeläisen näkökulmasta. Työuransa aikana hän on vastannut OKO:n valtakunnallisesta markkinoinnista.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu