Kultaa sekä kunniaa

Korona on kuten tiedämme maailman laajuinen vitsaus. Se aiheuttaa kuolemaa, kurjuuttaa, sairautta. Raskaita päiviä kaikkialla hoitohenkilökunnille. Kaikkialla kiusallisia rajoituksia ihmisten normaaliin elämään. Kaiken lisäksi taloudellisia menetyksiä – konkursseja ja työttömyyttä. On vaikea keksiä, mitä negatiaatioita siitä on seurannut ja ehkä  vielä seuraa.

Siksi on elintärkeää löytää keinoja mihin hintaan tahansa sen nujertamiseen. Monia välillisiä on kehitetty – en ryhdy niitä nyt tässä luettelemaan. Mutta tehokkaimmat keinot puuttuvat ?

Rokote mokomaa koronaa vastaan on kultaakin kalliimpi

Nyt sellainen on kehitetty Kuopiossa. Se voidaan ottaa jo kesällä käyttöön. Nyt on jälleen se vaara, että koko maailman laajuinen idea varastetaan ulkomaille.  Se käy helposti rahan voimalla ja röyhkeydellä!

Nyt tarvitaan vain rahaa rokotteen pitämiseksi suomalaisena innovaationa

Nyt jos koskaan pitäisi Business Finland `n panna vaikka lähes kaikki varansa tämän rokotteen säilyttämiseksi suomalaisten – vaikka useampien keskenään kilpailevien lääkeyritysten tuotteeksi. Menekki on varmasti maailman laajuinen ja yrityksiä valmistamiseen tarvitaan varmaan huikea määrä ellei kotimaassa laajenneta ko. yritysten kapasiteettia.

Nyt Juniorihallituksen pitäisi muistaa – sille ehkä tuntemattomat sananlaskut. Esimerkiksi : ” hätä ei lue lakia.” Ja : ” poikkeus vahvistaa säännöt ” ja ” laki o niin kuin se luetaan ”. Erityisesti nämä kaikki sopivat juuri nyt koronahädässä sovelettamiseksi käytäntöön koskemaan Business Finland `ia.

Loppujen lopuksi: suomalainen koronarokote voi olla uusi Nokian kännykkä !  eli kultaa sekä kunniaa.

 

jk. toivottavasti THL:n tai STM : n virkamiesjohto sotke tätä rokoteideaa keskinäiseen väittelyyn kenelle tämä kuuluu ?

josajantti

Josa Jäntti on eläkkeellä oleva ekonomi, entinen Helsingin kaupunginvaltuutettu ja HJK:n kunniajäsen. Hän on Senioriliike ry:n jäsen ja vaikuttaja, ja tarkastelee yhteiskuntaa usein eläkeläisen näkökulmasta. Työuransa aikana hän on vastannut OKO:n valtakunnallisesta markkinoinnista.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu