Kun ideologia ei sovi käytännössä arkielämään

Feministien ja monien poliitikkojen haave saada kaikki naiset töihin tasa – arvon toteuttamiseksi ei sovi sellaisenaan aina arkielämään.

Yllämainitut ryhmät eivät ajattele seurauksia käytännössä, vaan kyseessä on ideologiaan perustuva ” sokea ” tavoite.

Oman äidin hoidossa lapset yleensä saavat – hulttioperheitä lukuunottamatta – parasta hoivaa ja  käytännön ohjeita , miten elämässä pitää elää ja käyttäytyä. Sen seuraukset näkyvät tulevaisuudessa. Äidin rakkautta ei mikään korvaa nimenomaan ensimmäisinä elinvuosina – eikä myöhemminkään. Se on käytännössä jo kautta aikain todettu. He ehtivät oppia toisten kanssa elämisen päiväkodeissa muutaman vuoden kotona olon jälkeen. On aivan turha aliarvioida äitien kotitöitä ja halveksia kotiäitejä.

Eräs ongelma on siinä, että naiset eli äidit eivät yksinkertaisesti löydä vapaita työpaikkoja. Niitä tosin olisi esim. hoiva – alalla vaikka kuinka paljon. Ajatellaanpa nyt lakiin tullutta pykälää, jonka mukaan hoivahenkilöitä on oltava 0.7 % hoidettavien määrästä. Pitäisikö nyt kaikki äidit kouluttaa hoitajiksi vuorotyöhön. Aika monet tälläkin alalla pystyvät siihen lapsista huolimatta – nostan hattua heille , mutta kyllä se vaatii koko perheeltä todella paljon kärsivällisyyttä arjessa.

Samaan aikaan yhteiskuntamme on huolissaan yhä jatkuvasta syntyvyyden laskusta. Kuinka moni potentiaalinen äiti pelkää lasten saamista juuri työelämän paineessa ? Moni pelkän urakehityksensä vuoksi ? Ja monet nykyajan naiset vapaa – ajan vähenemistä.

Onko vaatimus muka tasa arvon takia feministien ja eräiden puolueiden taholta tästä syystä viisasta ja loppuun asti harkittua kaikkien naisten työllistäminen poistamalla kotihoidontuki ?

Jo näistä muutamasta syystä kotihoidontuen lopettaminen on seurauksiltaan karmea päätös ! Perheet osaavat itse päättää kukin kohdallaan, mikä ratkaisu on heille sopivin. Tämän tuloksen antoi perheiden keskuudessa tehty tutkimuskin. Tähän liittyy kussakin perheessä monia muuttuvia tekijöitä, jotka vain perhe ja ennen kaikkea äiti ja isä vain tietävät. Eivät kaukaiset lapsettomat kiihkofeministit tai käytännön elämästä vieraantuneet poliitikot.

josajantti

Josa Jäntti on eläkkeellä oleva ekonomi, entinen Helsingin kaupunginvaltuutettu ja HJK:n kunniajäsen. Hän on Senioriliike ry:n jäsen ja vaikuttaja, ja tarkastelee yhteiskuntaa usein eläkeläisen näkökulmasta. Työuransa aikana hän on vastannut OKO:n valtakunnallisesta markkinoinnista.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu