Maailman onnellisimman maan hölmöläisten toimintaa

Suomi on julistettu mailmalla onnellisimmaksi maaksi ja sen asukkaita onnellisimmaksi kansaksi.  Monessa maassa on kysytty, mihin se perustuu.

Mutta on ainakin muutama seikka , jotka antavat meille arvosanan hölmöläisten maasta ja kansasta.

Työttömät ja marjojen poimijat

Maassamme  on valitettavasti melko suuri joukko työttömiä. Hallitus yrittää työllistää monille tavoille heistä ison osan – joidenkin mielestä vain ns. tempputyöllistämiskeinoin. Heistä on iso joukko hyväkuntoisia alle 40 – vuotiaita.

Siitä huolimatta maahamme ” rahdataan ” Ukrainasta – jopa Thaimaasta –  tuhansia ihmisiä poimimaan isoilta marjatiloilta vuodesta toiseen marjojen kerääjiä. Heitä tuodaan 50 lennolla esim. Ukrainasta tänne poimimaan marjoja ? Heitä varten otetaan käyrttöön erilaisia asumismuotoja – jopa kokonaisia kivitaloja. Samaan aikaan Valtio maksaa mainitsemilleni hyväkuntoisille alle 40 – vuotiaille, työttömille kansalaisillemme työttömyyskorvausta. He – ainakin melkein kaikki – voisivat asua kotonaan ja erilaisilla kulkuvälineillä tulla marjatiloille töihin poimimaan marjat.   Tosin ahkeruudessa menetetään ! Samalla nämä työt tulisi tehdyksi ja työttömät kansalaisemme anasaitsisivat paremmin kuin työttömyyskorvauksilla.  Samalla he voisivat  asua kotonaan ja odottaa mahdollista työpaikkaa omalta , varsinailselta osaamisalueeltaan.

Miksi tätä ei voida järjestää Valtion, hallituksen taum ao. viranomaisten toimesta ?

Koronapandemiaan halpa ja helppokäyttöinen rokote

Koko maailmaan levisi pari vuotta sitten koronapandemia. Siitä eivät ole säästyneet rikkaat eivätkä kehitysmaat. Valtavalla nopeudella monissa maissa ryhdyttiin kehittämään rokotteita. Osa oli helpommin toteutettavia ja osa sellaisia, joita piti voida säilyttää kovassa pakkaslämpötilassa. Kesti melkoisen kauan ennen kuin rokotteet saatiin käyttöön monessa maassa. Niihin käytettiin valtava määrä rahaa erilaisissa valuutoissa. Monet joutuivat sairaalaan ja liian monet kuolivat. Vähitellen sivistysmaat alkoivat kilpailla, kuinka paljon rokotteita ne kukin ovat lähettäneet kehitysmaihin näitä erilaisia rokotteita.

Maassamme oli kehitetty jo aikaisemmin päteväksi todettu rokote valmistusta vaille

Suomalaiset ” proffat ” Kuopion Yliopistossa yhteistyössä Helsingin vastaavan kanssa olivat kehittäneet erikoisen rokotteen.

Se oli suusuihke. Jokainen voisi hankkia sen itse tai saada sen ko. paikoista. Sen käyttämiseen ei tarvittaisi ammattihenkilökuntaa, vaan jokainen voisi rokottaa itse itsensä.  Se olisi halpa. Suihke tappaisi viruksen jo suussa edistäen viruksen leviämisen muuhun ruumiiseen. Sitä olisi voitu valmistaa nopeasti ympäri maailman ja kysyntä olisi ollut valtava. Mutta.. ?

Suomesta ei ole löytynyt sille rahoitusta ?

Toden totta ” proffat ” kertoivat, että heidän täytyy hankkia rahoitus ulkomailta. Valtio eikä hallitus ole kiinnostunut rahoittamisesta. Ei edes tällalsta kehitystyötä varten perustettu Busines Finlandiakaan ?

Samalla siitä saatu hyöty ja rahat menevät nyt muihin maihin – ei Suomeen. Tämä olisi voinut olla tieteemme kehittämä uusi ” Nokia ”- puhelin ?

Tässä pari esimerkkiä onnellisimman maan hölmöläisten toiminnasta! Mutta vielä kolmaskin.

Pietarin futisturistit

Viranomaiset tiesivät kaksi asiaa: Suomesta tulee palaamaan n. 20 bussillista EM-kisoissa mukana olleita turisteja. Samoin tiedettiin jo etukäteen, että ko. kaupungissa on erittäin paha korona virus tilanne

Tiedettiin, myös milloin ko. kulkuneuvot palaavat Suomen ja Venäjän rajalle.

Miksi ei rajapaikkakunnille asetettu jo etukäteen testaaja kutakin bussillista ihmisiä? Testit olisivat paljastaneet tartunnan saaneet heti välittömästi ja heidät olisi ohjattu karanteeniin etukäteen sovittuun majoitukseen.

On myöhäistä nyt jälkikäteen antaa neuvoja ihmisille, jotka saivat palata koteihinsa ja lähiympäristöön levittämään tautia. Jälleen onnellisen maan hölmöläisten toimintaa.

+5
josajantti

Josa Jäntti on eläkkeellä oleva ekonomi, entinen Helsingin kaupunginvaltuutettu ja HJK:n kunniajäsen. Hän on Senioriliike ry:n jäsen ja vaikuttaja, ja tarkastelee yhteiskuntaa usein eläkeläisen näkökulmasta. Työuransa aikana hän on vastannut OKO:n valtakunnallisesta markkinoinnista.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu