Miksi ikärasismi ei ole lainkaan esillä?

”Huono se lintu, joka omaan pesäänsä paskantaa.”

Näin sanoo vanha sananlasku.

Valtion talous on rempallaan ja hallitusohjelmaan sisältyviä monia tärkeitä asioita pitäisi ryhtyä toteuttamaan.

Maamme mediat ovat ryhtyneet kaivamaan poliitikkojen vanhoja – useimmiten jo nuoruudessa tehtyjä virheitä ja niistä saatuja rangaistuksia .Tuoreimpana esimerkkinä demarien uuden puoluesihteerin ” töppäykset ”. Jopa niinkin merkittäviä virheitä kuin puoluesihteerin toimessa teininä tapahtunut kissan tappaminen. Sekö nyt vieläkin vaikeuttaa uuden puoluesihteerin töitä ?

Näillä aikoinaan aikoinaan kirjoitettujen rasististen kirjoitusten julkistaminen syö imagoamme mailman onnellisimmasta kansasta.

Näillä menneisyyden kaivamisilla sanotaan sen huonontavan vientiämme. Vaikka näistä kirjoituksista on joidenkin maiden medioissa nyt kerrottu, niin tuskin niillä on ollut vaikutusta vientiimme ?

Onko Suomi EU:n rasistisin maa ? Sellaisen kuvan saa näistä viime päivien medioiden toimesta tulleista paljastuksista! Eikö Ranskassa, Saksassa, Ruotsissa, ja Tanskassa jne ole rasismia!?

Miksi ikärasimi ei ole mediassa nyt lainkaan esilllä?

Sen sijaan kukaan ei ole kiinnittänyt huomiota monessa yhteydessä olevaan ikärasismiin. Miksi ei ? Sitä ilmenee monella tavalla ja  taholla.

Esimerkiksi työpaikkoihin haettaessa. Yli 50-vuotiata ei oteta töihin.

Monella sadalla tuhannella ( 100 00 ) eläkeläisellä  ei ole mahdollisuutta käyttää omien asioidensa hoitamiseen tietokonetta, vaikka lähes kaikkialla ja kaikissa asioissa sitä edellytetään. Heillä ei ole taitoa käyttää konetta ja monien on vaikea päästä edes opettelemaan, vaikka haluaisivatkin. Siksi, että heistä monella ei ole rahaa ostaa tietokonetta itselleen. Hyvä kun pientä eläkettä saavat pystyvät ostamaan ruokaa ja lääkkeitä! Miten he voisivat opetella koneen käyttöä. jos ei ole konetta?

Entä terveydenhuollossa ? Ei ole tarpeeksi hoitajia hoitolaitoksissa. Terveysasemilla he joutuvat jonottamaan, koska ei ole varaa mennä yksityisiin hoitopaikkoihin.

Hyväkuntoisille – yli 75-vuotiaille eläkeläisille voitaisiin myöntää eläkeläisetukortti. Se pitäisi heidät virkeinä ja terveinä mahdollisimman pitkään päästessään liikkumaan – huolehtimaan terveydestään ja mielenterveydestään.  Näin säästettäisiin sairauskuluissa jo nyt ja tulevaisuudessa yhteiskunnan menoissa. Tällä kortilla eläkeläinen saisi alennusta pääsylipuissa konserteissa,  teattereissa ( elokuva + muut ), kuntosaleissa ja urheilukilpailuissa jne. sekä ravintoloissa ja julkisilla kulkuvälineillä liikuttaessa jne.

Olisiko mahdollista myöntää kaikille alle 1 .500 €/ kk saaville eläkeläisille muutaman prosentin alennus lääkkeistä ja jopa ruokaostoksista ? Siinä eräs, oiva keino , miten pienimpien eläkeläisten taloutta tuettaisiin ilman valtion tukiaisia !

josajantti

Josa Jäntti on eläkkeellä oleva ekonomi, entinen Helsingin kaupunginvaltuutettu ja HJK:n kunniajäsen. Hän on Senioriliike ry:n jäsen ja vaikuttaja, ja tarkastelee yhteiskuntaa usein eläkeläisen näkökulmasta. Työuransa aikana hän on vastannut OKO:n valtakunnallisesta markkinoinnista.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu