Miksi näistä ei kerrota nykykansalaisille?

Venäjän itsevaltias Putin sanoi puheessaan monia valheita. Hän antoi jälleen ymmärtää, että Neuvostoliitto olisi muka yksinään ollut voittaja toisessa maailmansodassa. Hän ei kerro mitään niistä muista maista eli Liittolaisten joukoista, jotka olivat maihin nousun ja muulla tavoin monien muiden kanssa maiden kanssa valtaamassa Natsi-Saksan valloittamia maita takaisin. Ja vapauttamasta niiden kansoja vapaaksi.

Ilman Liittoutuneita maiden armeijoita ja Yhdysvaltoja, Natsi-Saksa ja sen Hitleriä kannattamattomat kansalaiset eivät olisi koskaan saaneet vapauttaan takaisin. Aivan kuten nyt on tilanne Ukrainan sodassakin, joka taistelee joka solullaan vapaudestaan.

Monet näistä maista lähettivät apua monella eri tavalla apua Neuvostojoukoille. Niiden varustelu oli yhtä heikkoa kuin nyt Ukrainan sodassa. Puhumattakaan jälleen kerran siitä kuinka mahdottoman paljon Yhdysvallat tukivat venäläisiä. En nyt muista itse, mitä kaikkea ne olivat ja kuinka paljon? Ainakin aseita, ruokaa, huopatossuja, panssareita ja kaikkea muuta välttämätöntä sodassa tarvittavaa.

Joku näitä asioita tunteva historioitsija osaa luetella tarkat määrät ja mitä kaikkea sotatarvikkeiden lisäksi apuihin sisältyi.

”Nykynuoret” – jopa 1950-luvulla ja sen jälkeen syntyneet eivät tiedä näistä asioista mitään. Putinin valheelliset kertomukset jäävät pääasiassa onneksi vain Venäjän kansan tietoon. Siksi onkin kummallista, että näistä toisen maailmansodan asioista ei kerrota vastineeksi näitä yllämainittuja totuuksia juuri nyt EU:n kansalaisille, koska venäläisile ei nytkään kerrota näistä totuuksista mitään? EU:n kansalaisten olisi siksi välttämätöntä saada nyt kertaus ko. tiedoista, koska nehän ovat opintojen alku ja viisauden ja totuuden perusta.

Eikö jonkin tahon velvollisuuksiin kuuluisi kertoa EU:ssa ja meillä Suomessakin omille kansalaisilleen vastineeksi ja kertaukseksi yhä uudelleen kuinka mahdottomilla määrillä Liittoutuneet ja Yhdysvallat silloin avustivat Neuvostoliittoa? Eikä täyttää kaikkia sanomalehtiä Putinin jättikuvilla ja asiantuntijoiden spekulaatioilla, mikä on hänen terveydentilansa! Todella ennen kaikkea, miten valtavasti ne auttoivat Neuvostoliiton sotajoukkoja toisessa maailmansodassa! Ja yhdessä uhraamalla kansalaisiaan Neuvostoliitonkin joukkojen kanssa voittamaan sodan!

josajantti

Josa Jäntti on eläkkeellä oleva ekonomi, entinen Helsingin kaupunginvaltuutettu ja HJK:n kunniajäsen. Hän on Senioriliike ry:n jäsen ja vaikuttaja, ja tarkastelee yhteiskuntaa usein eläkeläisen näkökulmasta. Työuransa aikana hän on vastannut OKO:n valtakunnallisesta markkinoinnista.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu