Miten sota lopetetaan järjellä eikä auttamalla loputtomasti?

motto: onko järkeä pitää kiinni muodollisuuksista?

En malta olla julkaisematta uudelleen tätä blogiani (19.6.22) hieman muutettuna. Toistan siinä tehdyn ehdotukseni Ukrainan hyväksymisestä EU:iin ja NATO:on.

Ukrainaa on ehdotettu ja kannatettu ehdokasjäseneksi Euroopan Unioiniin. Se kestää parhaassa tapauksessa ainakin vuoden jopa enemmän!

Onko Ukrainaa enää silloin olemassa itsenäisenä ja länteen halukkaana vai kuuluuko se Venäjään?

On turha vedota nyt muihin hakijamaihin kuten Georgiaan tai Moldovaan. Niiden tapauksessa on tietenkin noudatettava aikaisemmin hyväksyttyjä sääntöjä. Nehän eivät käy sotaa ja puolusta meitä kaikkia uhraamalla omia kansalaisiaan raakalaismaista vihollista vastaan. Mikään niistä ei uhraa omia kotiseutujaan sodassa kaikkien muiden EU-maiden ja länsimaisen sivistyksen puolesta! Tästä syystä on pakko unohtaa sekä EU:iin ja NATOon liittyvät edellytykset ja säännöt.

KUINKA SOTA VOIDAAN LOPETTAA HETI, JOS KAIKILLA AUTTAJILLA ON TODELLA TAHTOA?

Kukin maa antaa rahallista tukea ja aseita mahdollisimman paljon. Tämä saattaa jatkua loputtomasti, koska Ukraina ei aio luovuttaa ja Venäjä ei halua menettää kasvojaan. USA:n jatkaa tukeaan kaikilla mahdollisilla tavoilla. EU-maidenkin talous tulee myös kärsimään tästä sodasta kaikissa asioissa jo nyt ja pitkään. Tästä hyötyy koko ajan Venäjä, joka taas saa rahoitusta sotaan niin kauan kuin ko. maat ostavat siltä energiaa tavalla tai toisella.

Näin ollen sotaa ei lopeta Ukraina eikä Venäjä. Sotaan kuulumattomat maat ja Ukrainaa tukevien maiden talous rapistuu niin kauan kuin sota kestää ja vielä kauan sen jälkeenkin! Onko meidän autettava tavalla tai toisella loputtomiin itsellemmekin vahinkoa jatkuvasti tuottaen vetoamalla muodollisiin sääntöihin ja pykäliin?

Miksi emme lopeta sotaa yksinkertaisilla päätöksillä?

Kaikki maat, jotka kuuluvat joko EU:iin ja NATOon voisivat sivuuttaa kaikki muodollisuudet. Unohtaa säännöt ja niiden edellytykset sekä Ukrainan kannalta että omien sodan  haittavaikutusten eliminoimiseksi. Se olisi nopein ja tehokkain tapa auttaa Ukrainaa!

Päätetään yhteisellä päätöksellä , että Ukraina otetaan heti yhdellä nuijan kopautuksella sekä EU:n että NATO:n jäseneksi!

Näin Venäjä kävisi sotaa molempia sekä EU:ta että NATO:a vastaan ja sen olisi pakko lopettaa sota ja vetää joukkonsa pois Ukrainasta! Tai muuten NATO ryhtyisi vastatoimiin muuten kuin avustuksilla. Näin sivuuttamalla muodollisuudet säästäisimme ihmishenkiä ja kaikkea sitä tuhoa, jota säälimätön Venäjä itse säännöistä välittämättä koko ajan tekee. Kaikki muut maat pääsisivät elämään normaalia elämää ilman sodan aiheuttamia haittoja ja Ukraina kuuluisi länsimaihin, jota se itsekin on koko ajan halunnut.

josajantti

Josa Jäntti on eläkkeellä oleva ekonomi, entinen Helsingin kaupunginvaltuutettu ja HJK:n kunniajäsen. Hän on Senioriliike ry:n jäsen ja vaikuttaja, ja tarkastelee yhteiskuntaa usein eläkeläisen näkökulmasta. Työuransa aikana hän on vastannut OKO:n valtakunnallisesta markkinoinnista.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu