Miten sota lopetetaan järjellä eikä auttamalla loputtomasti?

motto : onko järkeä pitää kiinni muodollisuuksista?

Ukrainaa ehdotetaan ja kannatetaan ehdokasjäseneksi Euroopan Unioiniin. Se kestää parhaassa tapauksessa ainakin vuoden jopa enemmän!

Onko Ukrainaa enää silloin olemassa itsenäisenä ja länteen halukkaana vai kuuluuko se Venäjään?

On turha vedota nyt muihin hakijamaihin kuten Georgiaan tai Moldovaan. Niiden tapauksessa on tietenkin noudatettava aikaisemmin hyväksyttyjä sääntöjä. Nehän eivät käy sotaa ja puolusta meitä kaikkia uhraamalla omia kansalaisiaan raakalaismaista vihollista vastaan. Mikään niistä ei uhraa omia kotiseutujaan sodassa kaikkien muiden EU-maiden ja länsimaisen sivistyksen puolesta! Tästä syystä on pakko unohtaa sekä EU:iin ja NATOon liittyvät edellytykset ja säännöt.

KUINKA SOTA VOIDAAN LOPETTAA HETI, JOS KAIKILLA AUTTAJILLA ON TODELLA TAHTOA?

Lehdessä oli juuri kartta, kuinka paljon kukin maa on tukenut Ukrainaa per asukas.

Kukin maa antaa rahallista tukea ja aseita mahdollisimman paljon. Tämä saattaa jatkua loputtomasti, koska Ukraina ei aio luovuttaa ja Venäjä ei halua menettää kasvojaan. USAn jatkaa tukeaan kaikilla mahdollisilla tavoilla. EU-maiden talous tulee myös kärsimään tästä sodasta kaikissa asioissa mm. taloudessa jo nyt ja pitkään. Tästä hyötyy koko ajan Venäjä, joka taas saa rahoitusta sotaan niin kauan kuin ko. maat ostavat siltä energiaa tavalla tai toisella.

Näin ollen sotaa ei lopeta Ukraina eikä Venäjä. Sotaan kuulumattomat maat ja Ukrainaa tukevien maiden talous rapistuu niin kauan kuin sota kestää ja vielä kauan sen jälkeenkin! Onko meidän autettava tavalla tai toisella loputtomiin itsellemmekin vahinkoa jatkuvasti tuottaen vetoamalla muodollisiin sääntöihin ja pykäliin?

Silti Venäjään kohdistettuja pakotteita ei saa missään tapauksessa purkaa ennenkuin maan johtaja vaihtuu.

Miksi emme lopeta sotaa yksinkertaisilla päätöksillä?

Kaikki maat, jotka kuuluvat joko EU:iin ja NATOon voisivat sivuuttaa kaikki muodollisuudet. Unohtaa säännöt ja niiden edellytykset sekä Ukrainan kannalta että omien sodan haittavaikutusten eliminoimiseksi. Se olisi nopein ja tehokkain tapa auttaa Ukrainaa!

Päättää yhteisellä päätöksellä, että Ukraina otetaan heti yhdellä nuijan kopautuksella sekä EU:n että NATOn jäseneksi!

Näin Venäjä kävisi sotaa molempia sekä EU :a että NATOa vastaan ja sen olisi pakko lopettaa sota ja vetää joukkonsa pois Ukrainasta! Tai muuten NATO ryhtyisi vastatoimiin muuten kuin avustuksilla. Näin sivuuttamalla muodollisuudet säästäisimme ihmishenkiä ja kaikkea sitä tuhoa, jota säälimätön Venäjä itse säännöistä välittämättä koko ajan tekee. Kaikki muut maat pääsisivät elämään normaalia elämää ilman sodan aiheuttamia haittoja ja Ukraina kuuluisi länsimaihin, jota se itsekin on koko ajan halunnut.

.

 

+1
josajantti

Josa Jäntti on eläkkeellä oleva ekonomi, entinen Helsingin kaupunginvaltuutettu ja HJK:n kunniajäsen. Hän on Senioriliike ry:n jäsen ja vaikuttaja, ja tarkastelee yhteiskuntaa usein eläkeläisen näkökulmasta. Työuransa aikana hän on vastannut OKO:n valtakunnallisesta markkinoinnista.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu