Ovela taktinen vetoko ?

Helsingin nykyinen pormestari – edellisten kunnallisvaalien ylivoimainen ääniharava on kertonut, että ei asetu seuraavissa kunnallisvaaleissa ensi vuonna ehdokkaaksi. Kun toinenkin puolueen äänien ” kalastajista ” ( Jaana Pelkonen ) ei asetu ehdolle, on Kokoomuksen tilanne näin lähellä vaaleja suorastaan tuskallinen.

Sen kannatus on viime tehdyissä ” gallupeissa ” laskenut entisestään. Se ei ole näin koronavuonna päässyt kunnolla toimimaan oppositioasemassaan vaalikansaa houkuttelevilla lupauksillaan ennen vaaleja .

Perussuomalaisetkaan eivät ole vastaavassa asemassa onnistunut toimimaan merkittävästi oppositioasemassaan. Hienoja lupauksia on tehty jo ennen viime vaaleja mm. työeläkeindeksin palauttaminen puoliväli – indeksiksi ja eläkeläisten palkansaajia korkeamman verotuksen alentaminen samalla tasolle. Tämä edellyttää hallituksen kaatumista luottamusäänestyksessä ja pääsyä hallituspuolueeksi.

Taitava poliitikko

Nykyinen pormestari hävisi muutama vuosi sitten puheenjohtajavaaleissa Puoluekokouksessa silloin Stubb`ille. Tämän puheenjohtajaura jäi kuitenkin lyhyeksi ko. tehtävässä Nyt Kokoomuksen on vaikea yhtäkkiä löytää uskottava, riittävän ” valovoimainen ”, uusi puheenjohtajaehdokas, koska nykyisen johdolla ei tilanne näytä hyvältä. Mistä ratkaisu?

Puolueen on nyt pakko nöyrtyä

Mitä sillä tarkoitan?  Kokoomuksen on pakko pyytää ” kukkien kera ” nykyistä pormestaria ehdokkaaksi seuraavissa vaaleissa menestymisen takia. Niin tärkeä Kokoomukselle on säilyttää asemansa pääkaupungissa. Tämän tilanteen on pormestari oivaltanut. Nyt hänet on pakko valita ilman vastaehdokkaita puheenjohtajaksi. Sen jälkeen tulevaisuudessa presidenttiehdokkaaksi !

Satuin olemaan kauan sitten hänen kanssaan yhtä aikaa valtuustossa valtuutettuna. Mies osoittautui jo silloin taitavaksi ja päättäväiseksi poliitikoksi valtuustoryhmänsä puheenjohtajana. Epäonnistuneen ja hävityn puheenjohtajaehdokkuden jälkeen hän on jatkanut taitavasti urasuunnitteluaan. Miksi hän ei nyt loistavan tilaisuuden tullen jatkaisi ja ottaisi ” kypsää polittistahedelmää ”, kun se on saatavissa?

Ennustukseni voi ” mennä metsään ja päin seiniä ” kuten niille yleensä  käy kuten monelle muullekin. Sanoihan Ahti Karjalainen ( keskustaministeri )  muinoin, että ” ennustaminen on vaikeaa – varsinkin tulevaisuuden ”.

0
josajantti

Josa Jäntti on eläkkeellä oleva ekonomi, entinen Helsingin kaupunginvaltuutettu ja HJK:n kunniajäsen. Hän on Senioriliike ry:n jäsen ja vaikuttaja, ja tarkastelee yhteiskuntaa usein eläkeläisen näkökulmasta. Työuransa aikana hän on vastannut OKO:n valtakunnallisesta markkinoinnista.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu