Poliittinen bumerangi

Motto: puolueeton analyysi  – miksi perussuomalaiset nousivat ja on edelleen ”gallupsuosikki”

  x) bumerangi = alkukansojen heittoase, joka heitettynä saattoi palata takaisin heittäjälle.

En ole perususomalaisten äänestäjä, kannnattaja, vaan tavallinen puolueeton kansalainen. Otan kantaa heidän kohteluunsa ja huikeaan suosioon. Mistä se johtuu ja miten sitä voitaisiin rajata?

Erään heidän kansanedustajansa törkeät toimet kolleegaansa kohtaan ja joidenkin muiden heidän ” höyrypäiden ” edustajien kirjoitusten perusteella kaikki muut puolueet yleistivät nämä ” hölmöt kirjoitelmat ” koskemaan koko perussuomalaisten  puoluetta. Kaikki puolueet totesivat yhteen ääneen ennen vaaleja, että perussuomalaiset on puolue, joka ei  missään tapauksessa voi toimia heidän kanssaan, koska sillä on juuri  näiden ja joidenkin muiden yksittäisten tapausten perusteella eri arvot joissakin asioissa kuin kaikilla muilla puolueilla.Samalla on tahdottu  ”painaa villaisella ” – ei yleistää monien muiden puolueiden jäsenten törttöilyt kytkemättä heitä kutakin omaan puolueeseensa ?. Esimerkiksi Keskustapuoleeseen ei yleistetty koko puoluetta koskevaksi erään jäsenen ja edustajan tuomiota Nuorisosäätiön yhteydessä. Ei myös RKP:n ex – puolustusministerin toimintaa hänen sekoilujaan ruotsinkielisten varuskunnan säilyttämisessä.  Ei tuoretta demaria rasistipuolueeksi, kun heidän uusi edustajansa joutuu valehtelun ja kirjoitustensa todetuksi rasistiseksi ja sen takia sairaslomalle. Ei yleistetty silloisen Vasemmistoliiton ministerin alkoholin käyttöä jääkiekon MM – kisoissa koskemaan koko hänen puoluetta.  Ei yksikään puolue yleistänyt näitä tapauksia siten, että he edustaisivat koko omaa puoluettaan – poikkeuksena vain ja aina perussuomalaiset  ?

Median tarkoituksellinen toiminta

Media on yleistänyt ja julkistanut samalla tavalla kaikki poikkeavat , mahdolliset  negatiiviset asiat perussuomalaisiin. Positiivista aiheista ei liiemmälti ole haluttu kertoa. Esimerkiksi kaikki pätevätkin esitykset järkevästä ja hallitusta maahanmuuttoliikkeestä. Ne tuomittiin lehdissä ja eri televisiokanavilla aina rasistiseksi toiminnaksi. Vaikka selvästi he olivat todenneet, että maahanmuutto on mahdollista ja järkevää silloin, jos se koskee todellisesta hädästä paenneita. Mutta paremman talouden perässä tapahtuva nuorison muuttoliikettä( v. 2015 ) on pidettävä vääränä, jos sellaista varten on Valtion otettava lisää velkaa. Tätä pidettiin rasismina ! Samoin ilmastonmuutokseen rajuimpien ideoiden kritiikki – mitä kansalaiset saavat syödä, pidettiin perussuomalaisetn mielestä yliampuvana. Samoin on ensin tarkkaan harkittava estävätkö vielä  nyt epäilyttävät ilmastonmuutoskeinot uusien työpaikkojen syntymistä maassamme.

Nyt tässä vaiheessa yhä useammat muista puolueista ovat muuttaneet osittain kantaansa harkitun ilmastonmuutoksen keinoista. Samoin on otettu harkittavaksi jalkapantojen käyttö niille maahanmuutajille, jotka eivät ole saaneet lupaa jäädä tänne. Yksikään puolue ei nyt puhu jalkapantojen käyttöön ottamista enää rasistisena – paitsi, jos sitä esittivät ” persut ” ?

Tärkein syy perussuomalasten vaalivoittoon

Olennaista vaalimemestykseen oli ennen kaikkea, että ko. puolue vaaliohjelmassaan ja – tilaisuuksissaan esitti asioita ” kansankielellä ” ymmärrettävästi. Muun muassa työeläkkeen saajille ( heitä on 1,4  miljoonaa ) oli selkeä viesti työeläkeindeksin muuttamisesta ja siitä, että eläkeläisten korkeampi verotus on laskettava samaksi kuin vastaavasta palkkatulosta. Selkeämpi kuin demarien lupaukset  ” Vappusatasesta ”  !

Poliittinen bumerangi

Suomalaiset eivät oikein hyväksy jonkin ihmisryhmän, tietyn puolueen tai yksityishenkilön epäoikeudemukaista kohtelua. Siksi kaikkien muiden puolueiden epäreiluus, jotka ennen vaaleja hyljeksivät perussuomalaisia ja toitottivat, että he eivät voi koskaan lähteä yhteistomintaan ko. puolueen kanssa,  jäi kytemään äänestäjien keskuudessa. Samoin jo mainitsemani työeläkkeiden indeksin muutos ja eläkeläisten verotuksen korjaaminen. Kaikki nämä ja jo edellä mainitsemani seikat saivat monet ikuisesti esim. demareita ja kokoomusta äänestäneitä muuttamaan äänestyskäyttäymistään ja äänestivät perussuomalaisia . Siksi se on nyt ” gallupeissa ” edelleen suurin ! Näin poliittinen,  yksipuolinen ja vähättelevä poliittinen bumerangi perussuomalaisia vastaan lensi takaisin päin ” naamaa ” kaikkia  muita puolueita ja mediaa vastaan !

Miten perussuomalaisten kannatuksen kasvu voidaan pysäyttää ?

Heidät on pantava todelliseen  vastuuseen puheistaan ja vaalilupauksistaan ottamalla heidät mukaan hallitukseen. Vain siten he joutuvat paljastamaan käytännössä lupaustensa aitouden. Toimivatko hekin kuten muut puolueet, että vaalilupaukset unohdetaan vaalien jälkeen? Muuten he kasvattavat suosiotaan koko vaalikauden säilyttämällä ykkösijansa jatkossakin! Odottavat mielissään seuraavia vaaleja.

 

 

josajantti

Josa Jäntti on eläkkeellä oleva ekonomi, entinen Helsingin kaupunginvaltuutettu ja HJK:n kunniajäsen. Hän on Senioriliike ry:n jäsen ja vaikuttaja, ja tarkastelee yhteiskuntaa usein eläkeläisen näkökulmasta. Työuransa aikana hän on vastannut OKO:n valtakunnallisesta markkinoinnista.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu