Suku on pahin tai paras

Sukututkimus lienee Suomessakin melko harrastettua. Se on mielenkiintoista ja jopa jännittävää. Televisiossakin on nyt ohjelma, joka kertoo monien ”julkisten” sukutarinoita ja siellä ollaan päästy jopa kuninkaallisiin.

Oma sukuni on aktiivinen yhdistys ja siinä lienee jäseniä nyt n. 500? Se julkaisee kaksi kertaa vuodessa lehteä ja järjestää joka kesä sukukokouksen.

Kantaisä oli Laurentius Jentze, Kangasalan kirkkoherra 1500 – luvulta. Oletettu kantaisä sitä ennen Henricus, ilmeisesti Wiipurin pormestari ja Genze tai Ganz – ehkä Belgiasta tai Saksasta. Sukukirja (445 sivua) on julkaistu.

Ryhdyin kaivamaan arkistojani. Löysin sieltä mm. lehtileikkeen isäni isoisästä eli Abel Jäntistä. Hän oli valtiopäivämies ja ilmeisesti huumorimiehiä. Häneltä kysyttiin mm. mitä hän on saanut siellä aikaan. Vastaus oli huumorilla – ”olen ehdottanut. että viinapullosta poistetaan sen pohjastasta se kupla.” (silloin pullon pohjassa oli todella sisäänpäin kupla). Ja toinen vastaus – ”laki löylystä eli jokaisen on saatava sellaiset löylyt kuin itse haluaa.” Tässä on on juttu hänestä vuodelta 1961 Savo – nimisestä lehdestä vuodelta 1965/ O.L Pulkkinen.

(kuva näkyy isompana sitä klikkaamalla)

+1
josajantti

Josa Jäntti on eläkkeellä oleva ekonomi, entinen Helsingin kaupunginvaltuutettu ja HJK:n kunniajäsen. Hän on Senioriliike ry:n jäsen ja vaikuttaja, ja tarkastelee yhteiskuntaa usein eläkeläisen näkökulmasta. Työuransa aikana hän on vastannut OKO:n valtakunnallisesta markkinoinnista.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu