Voiko konservatiivisen jalkapallon sääntöjä muuttaa?

FIFA:n silloinen presidentti ( Joao Havelange ) vieraili Suomessa Palloliittomme vieraana ( Kalastajatorpalla ) joskus 1980-luvun lopussa tai 1990-luvun alussa. Hänen pyynnöstään toimitin ne FIFA:lle. Tein hänelle kolme sääntömuutosehdotusta jalkapalloon. Jonkin ajan kuluttua FIFAn sääntökomiteasta vastattiin, että kaksi niistä on hylätty, mutta yksi otetaan kokeiltavaksi. Sitten se myöhemmin hyväksyttiin kansainvälisiin sääntöihin. Se oli: kun pelaaja palauttaa pallon omalle maalivahdille. Hän ei saa ottaa enää sitä enää käsiinsä.

Nyt ehdotan muutaman uuden muutoksen sääntöihin.

1. Sivurajaheitot muutetaan rajapotkuiksi. Kyseessähän on jalkapallo – ei käsipallo. Perustelu: maalinsaamistilanteita tulisi lisää ja peli nopeutuisi.

2. Kun pelin aikana tuomitaan rangaistuspotku ja maalivahti torjuu sen, peliä jatketaan maalipotkulla. Rankkarin ampuja ei saa enää koskea palloon.

Perustelu: maalivahti palkitaan hyvästä pelisuorituksesta

Eihän rankkarikilpailussakaan saa pelin jälkeen koskea palloon, jos epäonnistuu potkusssa.

3. Paitsiosääntöä muutetaan siten, että jos hyökkäävän pelaajan ja puolustavan pelaajan koko ” kropan ” välissä syötettäessä on selvä rako, silloin on paitsio. Muun vartalon osalla ei ole merkitystä – vain koko pelaajalla.

     Perustelu: Nykyisin tämä rako on helppo havaita videolla ( VAR ) – jää jossitelut pois.

4. Toinen vaihtoehto paitsiosääntöön : rangaistusalueen rajojen kulmista vedetään viivat sivurajalle = uusi rajaviiva.  Jos pelaaja on pallon saadessaan ylittänyt ko. rajan, hän on paitsiosssa kuten jääkiekossa.

Perustelu: paitsion toteaminen helpottuu tuomareille.Ei tarvitse kykätä syöttöhetkeä.

Josa Jäntti ( 88 v. ) uudistuhaluinen futiskonkari

+1
josajantti

Josa Jäntti on eläkkeellä oleva ekonomi, entinen Helsingin kaupunginvaltuutettu ja HJK:n kunniajäsen. Hän on Senioriliike ry:n jäsen ja vaikuttaja, ja tarkastelee yhteiskuntaa usein eläkeläisen näkökulmasta. Työuransa aikana hän on vastannut OKO:n valtakunnallisesta markkinoinnista.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu