Vihreissä mies on aina syyllinen
Iiris Suomela vihreistä on avautunut ja kertoo mistä puolueen kevään murskahäviö vaaleissa johtui, syyllinen löytyy 5 vuoden takaa miehestä, syy on Touko Aallon puheenjohtajakausi.
https://www.is.fi/politiikka/art-2000009639828.html
Tsemppiä vaan puolueessanne Börjelle, turkulaiselle kirjailijalle ja Joensuun jalostetulle.
Sukupuolen lisäksi Touko Aallon (vihr.) poliittinen viitekehys oli väärä.
SDP:n puheenjohtajana rajoja rikkova Touko Aalto olisi samoilla teoilla ja näytöillä kohonnut usean kansainvälisen yliopiston kunniatohtoriksi ja toimisi nykyään WHO:n pääjohtajana koko maailman tuntemana politiikan universaalina rock-tähtenä taistelemassa tasa-arvoisen mielenterveyden puolesta.
Ilmoita asiaton viesti
Kukaan ei ole profeetta omalla maallaan.
Itse tykkäsin kovasti Touko Aallon touhuista.
Eipä silti, myös Iiris Suomela vähintään vastasi odotuksiani puheenjohtajan korvikkeena. Mutta menee off topic, koska Suomela ei nyt puhunut itsestään kannatusromahduksen merkittävänä tekijänä.
Ilmoita asiaton viesti
Touko oli aikaansa edellä gay-club touhuissaan.
Nykyinen pääministeri nostettiin kv-rockstaraksi huumehöyryisissä bileissä hillumisesta.
Ilmoita asiaton viesti
Iirikselle peiliin katsominen vaikuttaa olevan vastenmielisempää kuin miessalakuvaajan silmiin syvälle katsominen.
Ilmoita asiaton viesti
Tiesin että Toivonen vitsailee kun antaa ymmärtää, että Suomelasta muka näkisi mihin suuntaan hän katsoo.
Ilmoita asiaton viesti
Huumorintajukin voi olla kiero.
Ilmoita asiaton viesti
Touko Aalto on vahvana ehdokkaana keskustalaisen Toivakan kunnanjohtajaksi. Eiköhän pidetä peukkuja Toukolle, sillä maanantaina kunnanvaltuusto valitsee uuden kunnanjohtajan.
Ilmoita asiaton viesti
”Onnea Toivakka”
Ilmeisesti pikkukuntien kunnanjohtajuudesta on tullut poliittisten ruumiiden haluttu loppusijoituspaikka.
https://yle.fi/a/74-20033075
Ilmoita asiaton viesti
Joo-o. Täytyy olla kyllä melkoisen laho latvastaan jos hakee Pyhärannan kunnanjohtajaksi. https://yle.fi/a/3-12266331
Ilmoita asiaton viesti
Jepp. Olen tuota Pyhärannan tilannetta seurannut tiiviisti siitä asti, kun jeesasin paikallisia kaatamaan tuulivoimakaavan siellä. Kapinahenki on vähän jäänyt päälle, näin nätisti sanottuna.
Kärnälle olisi ihan oikein jos tulisi valituksi virkaan.
Ilmoita asiaton viesti
Mitä on tullut seurattua kunnanjohtajien pysyvyyttä pienten kuntien johtajina olen pannut merkille, että se on melko lyhyt. Tärkein motiivi on ilmeisesti hakea kannustimia suurempien kuntien johtajiksi. Monella se on onnistunutkin.
Näin toimii varmasti Aaltokin, jos tulee valituksi Toivakkaan.
Ilmoita asiaton viesti
Voi hyvää päivää…ei ole meikäläisellekään aivan tuntematon pitäjä ja väittäisin, että kontrasti Aallon ja peruspitäjäläisen välillä on huomattava…
Ilmoita asiaton viesti
Näin minäkin ajattelen. Vävyni on syntyperäinen toivakkalainen ja hänen myötä luulen tietäväni , miten siellä suhtaudutaan vihreisiin.
Ilmoita asiaton viesti
Linkistä:
”SUOMELAN mukaan puolueen tavoitteiden ja strategian hiominen jäi puolitiehen Touko Aallon puheenjohtajakauden aikana.
– Aallon myrskyisän kauden myötä tämä tärkeä työ jäi kriisien ja kohujen hoitamisen jalkoihin.”
Tarkoittaisikohan tuo ”kriisien ja kolhujen” sitä, että kun silloinen varapuheenjohtaja Ohisalo ei asettunut ehdolle niin vihreät joutuivat valitsemaan Haaviston pätkäpuheenjohtajaksi.
Ilmoita asiaton viesti
Ei pitäisi pilata hyvää tarinaa faktoilla, mutta:
”Yksi kuva paljastaa: Näin jyrkkä on Touko Aallon alamäki – vihreiden kannatuksesta on sulanut vuodessa lähes 30 prosenttia
Ylen tuoreimman kannatusmittauksen mukaan vihreiden kannatus on tällä hetkellä 12,6 prosenttia. Vuosi sitten puolueen kannatus oli 17,8 prosenttia.”
”Alman tuoreen kyselyn mukaan Aalto kärsii imago-ongelmasta. Vain 11 prosenttia kyselyyn vastanneista suomalaisista antaisi Aallolle nykyistä enemmän poliittista päätösvaltaa. Aalto on Sampo Terhon (sin) jälkeen toiseksi epäsuosituin puoluejohtaja.”
https://www.iltalehti.fi/politiikka/a/201809062201183886
Ilmoita asiaton viesti
Eli Touko Aallon vika, kun 5 vuotta myöhemmin vihreiden kannatus on 7,3 prosenttia?
Ilmoita asiaton viesti
Onko joku väittänyt että se on Touko Aallon vika?
Ilmoita asiaton viesti
On.
Ilmoita asiaton viesti
Kuka, ja missä?
Ilmoita asiaton viesti
No, tarkalleen ottaen Iiris Suomelan mukaan alamäki juontuu ”Touko Aallon aikaan”. Jokainen voi sitten itse päätellä, kohdistuuko kritiikki Touko Aaltoon vai aikaan.
Vihreät olisivat epäilemättä haltioissaan, jos kannatus viime vaaleissa olisi ollut tuo +12% kuten Touko Aallon aikaan.
Ilmoita asiaton viesti
Suomela sanoi paljon muutakin:
”Suomelan mukaan Aallon aikana syntynyt ”varovaisuuden kulttuuri” juurtui puolueeseen, eikä siitä päästy eroon Maria Ohisalon kaudellakaan.
– Ohisalon rauhallinen tyyli ei myöskään ehkä ollut omiaan kannustamaan ihmisiä rohkeaan väittelyyn puolueen linjoista ja strategiasta, Suomela analysoi.
Suomelan mukaan puolue on ollut varovainen ja kädenlämpöinen, jonka vuoksi puolueesta on tullut liian näkymätön.
– Emme ole uskaltaneet tai pystyneet tekemään riittävän kiinnostavia ja relevantteja poliittisia avauksia. Relevanttia kritiikkiä ei ole pystytty erottamaan pienistä risahduksista tai poliittisten vastustajien tarkoitushakuisesta trollauksesta, Suomela sanoo.
Päättyneellä vaalikaudella puolue epäonnistui viestimään onnistumisistaan hallituspuolueena ja märehtimään liiaksi epäonnistumisia.
– Osin kyse on strategisista epäonnistumisista, mutta valtaosin ongelma on ollut jatkuva tappioihin keskittyminen myös omassa viestinnässä. Tämä on johtanut asetelmaan, jossa kunnia voitoista meni Sdp:lle tai jossain määrin vasemmistolle, kun taas kritiikki satoi vihreiden niskaan.
Suomelan mukaan vihreitä söi myös se, että sekä Sdp:n Sanna Marin että vasemmistoliiton Li Andersson olivat niin suosittuja ja rohkeita.
– He uskaltavat puolustaa hyvinvointivaltiota, koulutusta, tasa-arvoa ja ilmastoa hyvinkin terävästi ja näkyvästi – ja myös ottaa vastaan sen kritiikin, jota rohkea omien arvojen puolustaminen tuo väistämättä mukanaan tämän päivän Suomessa. Meillä ei ole ollut riittävästi samaa strategista osaamista ja rohkeutta.
Suomelan mukaan on ilmeistä, että vihreiden heikkoa tulosta kevään vaaleissa selittää osin vaalien asetelma ”pääministerivaalina”.
– Huoli ilmastosta, tasa-arvosta ja ihmisoikeuksista oli selkeästi todella kova vaalien alla. Siksi moni aiemmin vihreitä äänestänyt äänesti näissä vaaleissa Sdp:tä, jonka toivottiin voivan jatkaa pääministeripuolueena.”
Nyt tuli liian pitkä lainaus, mutta jospa tämä kommentti pysyy täällä hetken aikaa ennen kuin ylläpito poistaa sen.
Ilmoita asiaton viesti
Niin tämä tosiaan on sama juttu joka on linkattu blogissa.
Jäi vähän epäselväksi että miksi.
Ilmoita asiaton viesti
Siksi että jätit lainaamani osan IS:n jutusta huomioimatta.
Ilmoita asiaton viesti
Mutta olihan vt. puheenjohtajanakin toiminut Iiris rohkea, ainakin eduskunnan kuppilassa otetussa ”salakuvassa”.
Mitä suosioon tulee niin viimeaikaiset valtakunnalliset vaalitulokset puhuvat omaa kieltään.
Se, että vihreiden omissa sisäisissä valinnoissa on Iirikselle kannatusta riittänyt, paljastaa puolueen etääntymisen äänestäjistä ja siitä reaalimaailmasta missä puolueen tulevaisuuteen vaikuttavat äänestäjät elävät.
Reaalimaailmassa kun on sekä naisia että miehiä.
Ilmoita asiaton viesti
Tulkitsee tuo nyt sitten kummin tahansa, niin aika pitkä matka on siihen, että tässä nyt jotenkin Suomela viittaisi syihin, jotka johtuisivat kyseisen puheenjohtajan sukupuolesta.
Ilmoita asiaton viesti
Vika on nyt puolueen nimessä. Kun hallitusneuvotteluissa ajan henkeä seuraten alettiin puhumaan vihreän siirtymän sijasta puhtaasta siirtymästä, olisi vihreiden mitä pikimmin muutettava puolueen nimeksi Puhtaat r.p.
Ilmoita asiaton viesti
”Vihreissä mies on aina syyllinen”
Effektiiviperustein, päätelmän on voitava olla osa todellisuutta tavalla, jota ilman ihmisen arviointikyky olisi amputationaalisessa tilan mukaisessa ylläpidossa.
Mitä muuta todellisuuteen voi laskea kuuluvaksi… tämä on oma asiansa.
Miksi päätelmä noin, ja miksi se on syytä ottaa todesta. Kuka mahtais kysyä tätä.
Voiko miten paljon olla savua, ilman tulta. Jos niin paljon, ettei oikein millään ota tuli näkyäkseen.
***
Aiheesta voisi arvella aika päinvastaisiakin. Entä jos talous ja menestys on sukupuolittunutta tavalla, jota ei tajuta.
Tällaisten perässä olisi se heikompi sukupuoli, ja kun saatavana olisi jotain vaikeaa tällaisen johdosta… ongelmaan odotetaan ratkaisua siltä taholta, joka menee näitä toteuttaessa.
Vaikuttaa muna-kana-ongelmalta. Jos näin, ja sentään todettavissa yhteisen tajuttavasti… onko jotain edistystä, tai voisiko olla?
Onko muna-kana-ongelma varmasti lähinnä siellä, mihin kontekstiin tällainen kysymys on ajateltu tarpeelliseksi (=tavanmukaiseksi) liittää.
Ilmoita asiaton viesti
Iiris ei osaa nähdä omaa toimintaansa osana Vihreiden sukellusta.
Kun naapuri oli innokas Ohisalon tukijoukoissa hänen varapuheenjohtajakampanjassaan, kirjoitin Maria Ohisalolle sähköpostia, jossa ihmettelin, kuinka hän on pyrkimässä ympäristöpuolueen johtoon mainitsematta kertaakaan sanoja ”ympäristö” tai ”luonto” omassa ohjelmassaan. Maria yllätyksekseni vastasi ja kertoi, että monialaisessa puolueessa on asiantuntijoita joka alalle, hänen ei tarvitse olla ympäristöalan asiantuntija. Sittemmin hän kuitenkin katsoi että oli muutamassa vuodessa pätevöitynyt ympäristöministeriksi.
Maria oli väritön, hajuton ja mauton. Makua ja väriä antoivat taustajoukoista Iiris, Emma ja Fatim. Asiantuntijuuden korvasi ideologia ja luontainen ylemmyys.
Ilmoita asiaton viesti
Olen esittänyt tälläkin foorumilla jo useaan kertaan aikaisemmin, että Vihreät on umpifasistinen, intersektionaalinen feministilahko, jossa heteromiehillä on vain C-sarjan aisankannattajan osa.
Iiris Suomela allekirjoitti taas kerran tulkinnan.
Ilmoita asiaton viesti
Elä Tapani hyvä ole niin hirveän negatiivinen.
Kun esim kunnallispolitiikassa on johonkin puolueeseen kuuluttava, niin kyllä itse heteromiehenä koen kymmenen vuoden jälkeenkin Vihreät parhaaksi puolueeksi olla ja vaikuttaa. Kritisoitavaa kyllä aina löytyy, mutta nämä sinun esiin nostamat asiat kumpuavat ehkä jostain muusta kun todellisista asioista.
Ilmoita asiaton viesti
”Kun esim kunnallispolitiikassa on johonkin puolueeseen kuuluttava…”
Kunnallispolitiikassa nimenomaan puolueeseen kuulumisen välttely on aika helppoa. Tarvitaan vain 10 nimeä.
Ilmoita asiaton viesti
Toki sen voip ajatella noinni. Konkreettinen tekeminen vaatii sitten vielä täälläpäin lisäksi n. 800 ääntä ja sillonkin vaikutusmahdollisuudet on vähän hankalammat.
Ilmoita asiaton viesti
Myös kuntapolitiikassa pitää saada ääniä jotta pääsee vaikuttamaan, se on selviö. Mutta ei siihen puoluetta tarvita joten ei sitä ainakaan voi käyttää syynä vihreisiin(kään) kuulumiseen.
Kurkkasin Kuopion tulokset, näköjään kahdeksan hengen ryhmään mahtui peräti kolme miesoletettua. Aika odotettu tulos, yllätys olisi ollut jos olisi mennyt toisin päin.
Ilmoita asiaton viesti
Äänien sukupuolijakauma on näin miehenä tietysti huono juttu. Henkilökohtaisesti olen siitä kyllä myös ”hyötynytkin” ja sukupuolitettujen paikkojen takia istunut varajäsenenä kokouksissa, jossa ei omilla äänimäärillä tulisi muuten istuttua.
Ilmoita asiaton viesti
Mielenkiintoinen pointti, myönnetään.
Ilmoita asiaton viesti
Ei faktojen toteamisessa ole mitään negatiivista, ellei lukija sitten niin koe.
Itse asiassa olet ihan hyvä esimerkki edellä toteamastani; tuntematon piirisarjan peluri, jonka tehtävänä on pönkittää tuota valtarakennelmaa. Ahkerasti (oletan) ja nöyrästi keräät puolueelle kannatusta omassa pikku piirissä, mutta mitään mahdollisuuksia ei ole nousta SM-liigaan. Siksi et myöskään ole uhka naisten ylivallalle. Oletan, että vastaat tämän olevan ”oma valintasi”. Vastaan jo tässä, että en usko.
En nyt halua kutsua sinua ”hyödylliseksi idiootiksi”, koska sinulla on varmasti omalle toiminnallesi myös ideologinen oikeutus – itseltäsi.
Ilmoita asiaton viesti
Minä tuskin olen mikään erinomainen malliesimerkki ahkerasti ja nöyrästi puolueelle ääniä keräävästä jäsenestä tai muutenkaan sellaisesta, jolla olisi nimenomaan puolueelle juurikaan annettavaa. Joten oletuksissasi annat tässä syyttä minulle arvostusta jota en ansaitse.
Mutta mikä ihmeen ideologinen oikeutus ja mille toiminnalle?
Ilmoita asiaton viesti
Vastaus kysymykseesi: että hyväksyt osasi ja toteutat sen asettamassa kehyksessä puolueen (feministijohdon) agendaa.
Ilmoita asiaton viesti
Eiköhän tässä Tapani hyvä aika monet keskity lähinnä omaan tekemiseen ja ”agendaan” ja siinä porukassa, missä sitä on hyvä tehdä. Luulen myös, että meistä kahdesta minä suhtaudun Vihreisiin pienemmällä intohimolla.
Ilmoita asiaton viesti
Kiitos vihreille siitä että Iiris pääsee ääneen.
https://www.youtube.com/watch?v=ASbYLE39Izg
Ilmoita asiaton viesti
Vihreässä liitossa miehetkin ovat feministejä.
Vain hame puuttuu.
Ilmoita asiaton viesti
No kyllähän meillä nyt hameetkin on. Ihmeellistä tietämättömien huutelua taas.
Ilmoita asiaton viesti
Joo, Savossa voi mieskin pukeutua hameeseen, vai pitäisikö sanoa kilttiin. Voitaisiin ottaa skoteista mallia, kun jossakin vaiheessa julistaudutaan itsenäisiksi…
Ilmoita asiaton viesti
Niinpä: ”otetaan mallia”.
Kun oma-aloitteisuus puuttuu niin puuttuu kaikki, se hamekin.
Ilmoita asiaton viesti
iiris Suomela ja hänen tulkintansa? Saman arvoisia kuin tyhjät pullot.
Ilmoita asiaton viesti