Ilmastonmuutosuskovaisilla nyt näytön paikka

Kuusamon pitkäaikainen kaupunginvaltuutettu Joukamo Kortesalmi (Kuusamon Puolueettomat) kummeksuu ideologian tuputtamista kaikkeen käytännön elämään.

Maamme painajaishallitukseen on saatu nyt ängetyksi kaikki ilmastonmuutoshysteeriset poliittiset tahot. Ilmastonmuutoksesta onkin muodostunut uusi taikasana kuorolausuttavaksi takavuosikymmenten aikaisen YYA -hokeman sijaan. Asialla ovat jopa suunnilleen samojen aatteiden edustajat kuin ennenkin.
Paula-myrskyn tuhoamat laajat laonneet raiskiot ovat nyt puunkorjuuvaiheessa. Esimerkiksi MetsäKortesalmen mailla useammalla palstalla odotellaan jo maanmuokkauskoneiden tuloa. Ramppa lähti kalkattamaan hyvin nopeasti heti tuhoalueiden pikaisen kartoittamisen jälkeen, kiitos Metsä Groupin kanssa tehdyn metsäpalvelusopimuksen. Aukoilla ei nyt ole haukoteltu!

Liikenteentukot liikkeelle

MetsäKortesalmi tarjoaakin nyt hyväntahtoisesti kaikille ilmastoahdistuneille luontotyypeille käytännön toimintamahdollisuutta ilmastonmuutoksen konkreettisessa torjuntatyössä mahdollistamalla talkooperusteisesti menetettyjen metsäkeuhkojen uudelleensynnyttämisen. Jatkosodanaikaisten mottitalkoiden tapaan järjestämme nyt pottitalkoot uuden kasvun aikaansaamiseksi kaikilla uudistettavaksi menevillä alueillamme.
Odotan tällaiseen ruohonjuuritason käsinkosketeltavaan ilmastotyöhön erityisesti laajaa maamme vihreän liikkeen edustajien osallistumisryntäystä. Pottiputkia talosta löytyy ja istutustyöhön pääsee kaikkien yleisessä käytössä olevien maanmuokkausmenetelmien jäljille. Istutustyöhön opastetaan ja työnjohto järjestetään.

Vihreille varjoa

Taimimateriaalina käytetään kasvupaikkakohtaisesti niin valo- kuin varjopuitakin. Myös rantametsiä on tuhoutunut, joten niiden uudistaminen voidaan vallan hyvin toteuttaa varjopuilla, jotta Maaseudun Tulevaisuus -lehden vihreä kolumnistikin voi näin osallistua auringonsuojan kasvattamiseen ja aurinkoahdistuksen lieventämiseen ihan ilman osallistumismaksua.
Konekylvö voidaan korvata käsintehdyksi, jolloin säästyneet kylvökustannukset voidaan sijoittaa vaikkapa hehtaarikohtaisesti istutettavien taimimäärien korottamiseen tavanomaisesta. Puheiden aika on nyt ohitse ja tekojen sekä toiminnan hetki käsillä.

Muutoin olen edelleenkin sitä mieltä, että Kuusamo on pelastettava!

Joukamo Kortesalmi (ps.)
kaupunginvaltuutettu

joukamokortesalmi
Sitoutumaton Kuusamo

Perämetsien mies, joka vastustaa viimeisen asti kaikkinaista metsäholhousta. Maaseudun metsätalousyrittäjä ja jatkojalostaja, jolle metsänkasvatus on: ammatti, elinkeino, työ, harrastus ja intohimo.
Kaupunginvaltuutettu.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu