Kavahtakaamme kansallisrasismia

Kaupunginvaltuutettu Joukamo Kortesalmi (ps.) kummeksuu valtamedian tapaa valita ensiksi keskusteluaihepiiri ja sen perään sensuroida puolustuksen puheenvuorot.

Tätäkään mielipidettäni ei ”paikallis”lehti Koillissanomat julkaissut, vaikka jälleen palstatilat pullistelivat vastakäsitystä esittelevälle kolumnistille. Lehti siis harjoittaa mielipide-erottelua! Raakaa ruoskarasismia.

Poliittinen keskustelu ja kädenvääntö maassamme on nyt kilpistynyt kahteen asiaan rasismiruikutukseen ja natsi-nimittelyyn. Aikuisen ikäiset ihmiset toimivat toistuvasti laumakäyttäytymisen tavoin sanavalinnoissaan kuin vauva, joka on löytänyt varpaansa. Pilkkaamiseen ei koskaan tarvita mitään erityisominaisuuksia, siihen kykenee meistä jokainen.

Vihervasemmistomme vaalimitätöintiä

Perussuomalaisia on pidetty koko kuluneen kesän ajan vihervasemmistomme ja valtavalhemediamme pihdeissä ja tikun nokassa. Ulkoparlamentaarisin keinoin yritetään viime eduskuntavaalien tulos ja kansan silloin osoittama tahto mitätöidä tyystin. Hallituksen kaatamiseen pyritään pakonomaisesti jo ennen kuin se on edes ehtinyt aloittaa toimintaansa.

Uskomattominta tässä on taas kerran se, että asialla ovat ne tahot, jotka kaikissa yhteyksissä korostavat omaa yhteistyökykyänsä. Aito yhteistyö ei koskaan ole synonyymi sanelupolitiikalle tai leimakirveiden heittelylle. Vaikuttaa siltä, että politiikassamme sana ei enää muutu lihaksi, vaan pikemminkin liikavarpaaksi.

Kyttääjät kielipoliiseina

Varmaankin maahamme perustetaan pian sanapoliisi, mikä tutkii sosiaalisen median syövereiden luvatonta sanankäyttöä. Sanallinen ilmaisuhan jakautuu meillä jo nyt: suositeltaviin, epäilyttäviin ja tuomittaviin.

Päivänpolitiikan muotisanastosta löytyvät hakemattakin sanat: ilmastonmuutos, monikulttuurisuus ja metsäkato. Tuomittavia taas ovat ilman muuta ja suoriltaan ilmaisut: vieraslaji, ominaispiirre ja väestönvaihto. Kaikki loput sanoistamme ovat vähintäänkin arveluttavia.

Perusteellista Persu-kyykytystä

Muistuttaisin mieliimme sitä kiistatonta tosiasiaa, että me emme ole tulleet toimeen edes omien kansallisten vähemmistöjemme – saamelaiset ja romanit – kanssa, vaikka aikaa siihen on tarjottu ylisukupolvisesti yllin kyllin. Olisiko oma kotipesä kuitenkin laitettava kuntoon ennen kuin haalimme itsellemme lisää tehtäväkenttää maailman ääristä asti?

Ja kaikista kummallisinta tässä on ollut se, että koko kesän kestoisesti keskustelu on pyörinyt vaalivoittajan – Perussuomalaisten – ympärillä. Voiko keskeinen osa kansastamme olla väärässä? Kuka jatkossa määrittelee kielemme?

Kuinka kansallisrasistisia maassamme ollaan, kun edes laillisissa ja vapaissa vaaleissa aikaansaatua tulosta ei kyetä kunnioittamaan? Kuinka monen rasistihuutelijan alimmasta ihmisarvoasteikosta löytyy Persu?

Pyydän anteeksi kaikilta sitä, että olen olemassa, mutta lohdutan sillä, että sekin on vain väliaikaista.

Joukamo Kortesalmi (ps.)

kaupunginvaltuutettu

joukamokortesalmi
Perussuomalaiset Kuusamo

Perämetsien mies, joka vastustaa viimeisen asti kaikkinaista metsäholhousta. Maaseudun metsätalousyrittäjä ja jatkojalostaja, jolle metsänkasvatus on: ammatti, elinkeino, työ, harrastus ja intohimo.
Kaupunginvaltuutettu.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu