Kortesalmen kuntavaaliohjelma Kuusamossa

Kaupunginvaltuutettu Joukamo Kortesalmi (ps.) on taas jo odotetusti julkistanut henkilökohtaisen kuntavaaliohjelmansa.

1. Suu säkkiä myöten kuntataloudessa. Yhteisiä varoja on hoidettava säästeliäämmin ja säntillisemmin kuin omia. Ei eliitille erikoisoikeuksia.

2. Vihersosialismin eteneminen kuntatasolla on pysäytettävä. Yksityiseen omistusoikeuteen kajoaminen lopetettava. Oikeusvaltioperiaatetta on noudatettava myös suhteessa maan- ja metsänomistukseen. Perustuslakimme turvaama omaisuudensuoja on ulotettava myös käytäntöön.

3. Perussuomalaisten eristämisestä Kuusamon kunnallishallinnossa on päästävä irti ja eroon. Kuntapäätöksen-teosta ei saa muodostua koulukiusaamisen jatketta.

4. Kuusamon elinkeinoelämä vaatii monipuolistamista. Jokainen työpaikka on meille yhtä arvokas. Tässä suhteessa meidän pitää antaa kaikkien kukkien kukkia. Metsäklusteri on kokonaisvaikutuksiltaan merkittävin. Sen pitää näkyä myös linjauksissa.

5. Alempiasteinen tiestö ja toimivat tietoliikenneyhteydet ovat kansalaistemme perusoikeuksia. Kun verot kyetään keräämään pitkospuiden päästäkin, on veroeuroille saatava myös vastinetta. Tämä koskee myös kiinteistöveroa.

6. Oikeusvaltioperiaate edellyttää vapaita vaaleja. Valitettavasti sellaisia ei meillä Kuusamossa ole edelleenkään, koska PS ei uskalla julkistaa kuntavaaliehdokaslistaansa kuin vasta aivan viime tipassa kaksien aikaisempien vaalien ehdokkaisiin kohdistuneiden painostusyritysten ja julkisen pilkkaamisen vuoksi.

7. Peruspalvelujen järjestäminen kuuluu kaupungin ydintoimintoihin. Asiakkaiden omavastuumaksuosuudet on pidettävä kohtuullisina. Ne eivät saa olla keino ja väline kattaa muita kunnallisia sekoiluja tai pienen suppean eliitin harrastuksia.

8. Yhden puolueen yksinvalta sen äänettömien yhtiömiesten tuella on johtamassa kokonaan kyläkouluttomaan Kuusamoon. Nyt on viimeinen hetki keskustapuolueen kaikkinaisen keskittämispolitiikan katkaisemiselle.

9. Kuusamo takaisin. Kotimaisuus ja paikallisuus on asetettava ykkössijalle kaikissa kunnallisissa hankinnoissa. Oma väki, omat työntekijät ja omat yritykset ensiksi on oltava johtotähtenä!

10. Kuusamon tulee olla omaleimainen, omintakeinen ja itsellinen. Omat vahvuudet ja valtit on otettava tehokkaasti käyttöön. Tila, väljyys ja turvallisuus sekä luonnonläheisyys pitää saada näkymään myös kaavoituksessa, liikennesuunnittelussa ja kaikessa rakentamisessa.

11. Kuusamossa pitää olla tilaa myös erilaisille mielipiteille, keskustelulle ja epäkohtien käsittelylle. Kehitys lähtee liikkeelle vain kyseenalaistamisesta. Ongelmat eivät tule ratkaistuksi ne piiloon painamalla. Siksi päätöksenteon pohjaksi on aina ja kaikissa tilanteissa saatava kaikki käytettävissä oleva tieto muokkaamattomana.

12. Kuusamon pitää olla ensisijaisesti kuusamolaisia varten. Väestönkasvua ei pidä tavoitella epätaloudellisin keinoin. Korjattavaa riittää kosolti jo kantakuusamolaistenkin elinolosuhteiden parantamisessa.

Käännetään Kuusamo kasvu-uralle

Muutoin olen sitä mieltä, että Kuusamo on pelastettava!

0
joukamokortesalmi
Perussuomalaiset Kuusamo
Ehdolla kuntavaaleissa

Perämetsien mies, joka vastustaa viimeisen asti kaikkinaista metsäholhousta. Maaseudun metsätalousyrittäjä ja jatkojalostaja, jolle metsänkasvatus on: ammatti, elinkeino, työ, harrastus ja intohimo.
Kaupunginvaltuutettu.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu