Naurettava natsijahti

Kuusamon kaupunginvaltuutettu Joukamo Kortesalmi (ps.) pitää perusteetonta natsi-osoittelua kansallisrasistisena toimintana.

Tämän vastakirjoituksen ”paikallis”lehti Koillissanomat hyllytti. Se oli minulle kerrotusti ”epäasiallista soopaa”. Kainalotuuletus on uusi sana mediakiellettyjen listalla, näin minua on mediavalistettu. Huumorin suhteen toimittajakunta vaikuttaa olevan täysiä tosikkoja, maalittamisuhriutujia. Ja saman päivän printtilehdessä kokoomuspapin annetaan jälleen kerran roimia fasisti- ja rasistiruoskalla täysin estottomasti. Ei ihme, että törmäyskursseja syntyy.

Moni meistä muistelee lapsuutemme aikaisia intiaanikesiä kaiholla. Nykynuoret kai sitten pääsevät aikanaan palaamaan ajatuksissaan kesään 2023 suuren natsinmetsästyksen ajankohtana. Sotatorvia tässä natsisodankäynnissä ovat soitelleet vaalitappionsa johdosta laudalta lyödyt vihervasemmistolaiset tahot, joiden poliittista agendaa hallitsee nyt koston kierre. Samaan poliittiseen pyövelikuntaan kuuluu vielä RKP vanhalta muistilta – ainakin puolittain.

Natsismi ei ole todellinen uhka

Huvittavinta tässä laitavasemmistomme hakaristiretkessä on se, että heistä tuskin kukaan on kohdannut nykyvuosina ainoatakaan natsia, sen verran iällään heidän viimeiset mohikaaninsa alkavat jo olla. Uusnatsismi sen sijaan olisi oikeampi ilmaisu tälle ilmiölle, jos nyt sellaisesta voidaan edes puhua.

Kuitenkin on niin, että kansallissosialismiin perustuva toiminta on maassamme ollut sotavuosien jälkeen aivan marginaalista. Ajoittain natsiajatusta on nostateltu esille, jotta sitä on poliittisista syistä päästy vastustamaan. Lasse Lehtinen (sd.) totesi hiljattain, että: “Fasistijahti näyttää olevan naapurikansakuntien DNA:ssa.” Suomettumisen synkimpinä vuosina Kekkonen ja SDP löysivät yhteisen harrastuksen tämän jahdin parissa – poliittisen omaneduntavoittelun tiimellyksessä.

Kuvaavaa koko natsikeskustelulle on se, että vähänkin heihin viittaava nähdään ja nypitään vain Perussuomalaisista. Kesän kovimman luokan natsiuutisen olisi pitänyt olla demareiden eduskuntaryhmän puheenjohtajan Antti Lindtmanin juhlaseurueen kainalotuuletuskuvat, mitkä eivät jätä selittelyille sijaa. Hän on vieläpä parhaillaan pyrkimässä puolueensa puheenjohtajaksi. Kovin on kevyttä ollut asiasta uutisointi!

Kyseessä marginaali-ilmiö

Kansallissosialistiseen ideologiaan nojaavat harvat tahot eivät ole vaaleissamme yltäneet sotiemme jälkeen yhtään mihinkään. Eduskuntaa lähellekään ei ole ollut asiaa. Joku yksittäistapaus on hetken verran päässyt vaikuttamaan jonkun kunnan valtuustossa – siinä se. Valtakunnallinen kannatus on jäänyt aivan olemattoman pieneksi. Tällaisen mitättömän painoarvon omaavan porukan kanssa ei minkäänlaiselle silmäpelille yksinkertaisesti ole sijaa tai tarvetta.

Mikäli maamme natsit olisivat eläinkunnan edustajia, olisi kyseessä niin harvinainen laji, että se olisi ilman muuta rauhoitettu ja niin muodoin myös kaikenlainen natsijahti kielletty kokonaan. Puulajeista puhuttaessa puolestaan keskustelu kävisi kiivaana siitä, mille tasolle säästönatsiraja tulisi asettaa, jotta emme heitäkään hävittäisi aivan lajinloppumiseen saakka.

Sitten tietysti jo lähtökohtaisesti se alkuasetteluvirhe, missä debattia käydään natsi-sanan ympärillä, mikä puolestaan on vain vanha kansallissosialistien haukkumasana. Se on mielestäni varsin vahva ilmaisu, sillä pääosan nykypuolueista korkonimityksistä poiketen heillä on kannettavanaan hirvittävä historiallinen terrorin ja tuhon taakka.

Punikkivaara uhkaa

Mikäli ääriliikehdintämme asetettaisiin yhteismitallisiin mittapuihin, niin silloin meidän pitäisi olla hyvin paljon enemmän huolissamme kommunististen perillistemme ujuttautumisesta osaksi puoluekenttäämme monissa laitavasemmistoon lukeutuvissa puolueissa aina vihreitä myöten kuin joistakin yksittäisnatseista. Kommunismin historia nimittäin on maailmanhistoriamme verrattomasti verisin ja sitä jatketaan edelleen.

Maamme valtamedian tilaa voi edelleen pitää surkeana. Kekkosen suomettumisen sulkeutuneet ajat vaikuttavat jatkuvan lehdistössämme vieläkin. Toimittajalaumat vaan nyt juoksevat kuin vihervasemmistomme käskystä, milloin minkäkin heidän agendaansa sopivan julkaisusaaliin perässä. Vai pääsemmekö piankin seuraamaan vastaavasti – ihan vain tasapuolisuuden nimissä – mediatarjoiltua Punikkijahtia?

Missä natsit luuraavat?

Punavihreistömme on ilmeisesti toimittanut toimituksiin lastenkaukoputket, missä on jo valmiina kuvat, tässä tapauksessa siis natsi. Katsoipa niillä, minne tahansa, niin natseja löytyy kaikkialta. Julkaisupainike vaan on asennettu ainoastaan PS:n yhteyteen.

Joku priorisointi tässä sentään pitäisi maamme mediallakin säilyttää, erityisesti paikallismedialla. Tyhjän perässä ei pidä vuosikymmeniä juosta. Natsinimilista vaan tiskiin, jos sellaista paikallisesti löytyy.

Koko natsijahti on nyt lähinnä painajaishallituksemme perunkirjoitus, minkä savuverhon suojiin yritetään kätkeä edellisen hallituksemme toilailut ja estää uuden hallituksemme näille raunioille tehtäväksi jäänyt välttämätön pelastus- ja jälleenrakennustyön aloittaminen.

Joukamo Kortesalmi (ps.)

kaupunginvaltuutettu

joukamokortesalmi
Sitoutumaton Kuusamo

Perämetsien mies, joka vastustaa viimeisen asti kaikkinaista metsäholhousta. Maaseudun metsätalousyrittäjä ja jatkojalostaja, jolle metsänkasvatus on: ammatti, elinkeino, työ, harrastus ja intohimo.
Kaupunginvaltuutettu.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu