Perussuomalaiset – kuntavaalivoittaja

Kaupunginvaltuutettu Joukamo Kortesalmi (ps.) jatkaa edelleen Kuusamon kaupunginvaltuustossa muutosvaalien jälkeen.

Vaalien jälkeen on aina paikallaan analysoida käytyjä vaaleja ja niiden lopputulosta. Niin on syytä tehdä myös nyt. Vaaleissa on kulloinkin voittajansa ja häviäjänsä. Senkään suhteen ei tälläkään kertaa tehdä poikkeusta. Tulostulkinnat ovat valitettavan usein kuitenkin sellaisia, missä kukaan ei myönnä hävinneensä. Tappio pyritään kääntämään vähintäänkin torjuntavoitoksi.
Juuri käydyissä kuntavaaleissa oli oikeastaan vain yksi selkeä ja tosiasiallinen voittaja – Perussuomalaiset. Lähes kuuden prosenttiyksikön kasvu edellisistä kuntavaaleista ja melkein 600 lisävaltuustopaikkaa oli veret seisauttava suoritus. Kokoomuksen ja Liike Nytin saamat lisäpaikat olivat tähän verrattuna kosmeettisia korjauksia. Käytännössä kaikki muut puolueet kokivat vaalitappion, lukuun ottamatta Ruotsalaista kansanpuoluetta, mikä suunnilleen säilytti entiset asemansa.
Kuntavaaliemme suurin häviäjä oli odotetusti keskustapuolue, minkä kokema vaalitappio oli peräti 2,7 prosenttiyksikköä ja miltei 400 valtuustopaikan menetys. Vertailukohteena voidaan todeta keskustan menettäneen valtuustoasemiaan valtakunnassa lähes saman verran kuin vihreät niitä vastaavasti keräsivät koko maassa.

Hallitusrintama hävisi lähes 900 paikkaa

Kuntavaalien kahtiajako oli hämmästyttävän yksiselitteinen myös hallitusrintaman ja opposition suhteen, sillä vaalien voittajiin lukeutui oikeastaan koko oppositio – Perussuomalaiset, kokoomus ja Liike Nyt, vain KD:n kokiessa lievän tappion. Hallituspuolueista taas rankimman äänestäjien tuomion kokivat keskustapuolue, vihreät ja demarit, mutta myös vasemmistoliitto otti takkiinsa lähes prosenttiyksikön verran.
Tässäkin mielessä kuntavaaleissa kansamme antoi hallituksellemme vakavan varoituksen poliittisesta kuolevaisuudesta. Vihervasemmistolainen painajaishallituksemme menetti kuntavaaleissa kaikkinensa lähes 900 valtuustopaikkaa eli melkein sen, mitä vihreillä ja vasemmistoliitolla yhteensä on nyt uusia valtuustopaikkoja.

Kuusamossa rankka kepu-tappio

Kuusamossa valtapuolue keskustan menetys oli vielä valtakunnallistakin tappiota suurempi, peräti -6,7 prosenttiyksikköä, mikä tiesi paikoissa kolmen menetystä. Vaalien toinen paikallishäviäjä oli vihreät, minkä kannatus kutistui -3,5 prosenttiyksikköä, mikä poiki yhden, käytännössä kahden paikan kadotuksen. Jatkuva puolueriitely vei veronsa eikä kaivossodankaan loputon käynti vaikuta enää kantavan.
Kuusamossa vaalivoittajia ovat Perussuomalaiset ja kokoomus, molemmat yli kolmen prosenttiyksikön kannatusnousulla ja kumpainenkin kahdella lisäpaikalla, PS tosiasiassa kolmella. Kokoomus kylläkin otti toisen lisäpaikoistaan itse asiassa vaaliliittokumppaninsa KD:n äänillä.
Huomionarvoista on myös se, että kaikki Perussuomalaisista aikoinaan loikanneet joko putosivat valtuustosta tai menestyivät aikaisempaa selvästi heikommin. Politiikkaan mukaan mielivien kannattaakin muistaa se tosiasia, että nimenomaan Perussuomalaisissa kenestä tahansa voi tulla mitä tahansa. Meiltä pois lähtö sen sijaan on pääosin poliittinen itsemurha ja kotiinpaluu sen sijaan poikii valtuustopaikan!

Kortesalmi päihitti jokaisen kokoomuslaisen!

Omalta kohdaltani olen henkilökohtaiseen vaalitulokseeni erinomaisen tyytyväinen. Kannatus pysyi kutakuinkin edellisvaalien tasoisena, muuttoliikkeen pois Kuusamosta sitä hieman nakertaen. Suhteessa vaaleihin panostukseeni, lopputulos oli edellisvaaleja selvästi tuottoisampi. Toinen tekijä oli se, että ehdokaslistamme oli nyt hivenen leveämpi yläpäästään kuin edellisillä kerroilla, mikä on ollut tavoitteenammekin. Helmenä voin todeta, että sain enemmän henkilökohtaista kannatusta kuin yksikään kokoomuksen listoilta läpi menneistä.
Kuusamon Perussuomalaisten ehdokkaiden vaalitulos sisältää myös selvän äänestäjäkuntamme viestin henkilökohtaisten äänten suhteessa keväällä käytyyn some- ja mediakohuun nähden, mitä paikallisyhdistyksemme ei voi ilman jonkinlaisten johtopäätösten tekemistä sivuuttaa. Politiikassa henkilökohtainen äänimäärä osoittaa aina kunkin henkilön aseman, poliittisen ”ihmisarvon” ja nokkimisjärjestyksen.
Perussuomalaiset sai nyt Kuusamoon joka tapauksessa erinomaisen valtuustoryhmän, minkä uskon olevan myös kauttaaltaan sisäisesti toimintakykyisen aina varavaltuutettuja myöten. Hyvillä mielin ja odotuksia täynnä lähden taas yhteen uuteen valtuustokauteen kiittäen samalla kaikkia tukijoitamme saamastamme luottamuksesta.

Muutoin olen edelleenkin sitä mieltä, että Kuusamo on pelastettava!

Joukamo Kortesalmi (ps.)
kaupunginvaltuutettu

+1
joukamokortesalmi
Perussuomalaiset Kuusamo
Ehdolla kuntavaaleissa

Perämetsien mies, joka vastustaa viimeisen asti kaikkinaista metsäholhousta. Maaseudun metsätalousyrittäjä ja jatkojalostaja, jolle metsänkasvatus on: ammatti, elinkeino, työ, harrastus ja intohimo.
Kaupunginvaltuutettu.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu