Puolueeton paras presidentiksi

Puolueriippuvuuksista vapaa ja sitoutumaton presidenttiehdokas Mika Aaltola Kuusamon vierailulla. Kuvassa vasemmalta Kuusamon Puolueettomat -valtuustoryhmän kaupunginvaltuutetut Tarja Leinonen-Viinikka, Mikko Ahonen, Mika Aaltola ja kaupunginvaltuutettu Joukamo Kortesalmi.

Maassamme käydään piakkoin presidentinvaaleja suorana kansanvaalina. Kautta aikojen presidentinvaaleissa ehdokkaat ovat pyrkineet karistamaan harteiltaan kaikenlaiset poliittiset kytkentänsä. Erityisesti Suomen Pankki on tässä takavuosien poliitikkojen irtiotossa ja puhdistautumisriitissä ollut tungokseen saakka täytetty paikka. Sen johtokuntaan siirryttiin hanakasti kasvamaan korkoa tulevien vuosien presidenttipörssiä silmällä pitäen.

Ei puoluepukareita presidentiksi

Tällä kertaa, kun tarjolla on todellinen puoluepolitiikan ulkopuolinen voimahahmo ja ulkoasioidemme hoidon aito ammattilainen – Mika Aaltola – vaikuttaakin yllättäen siltä, että presidentiksi valittavan täytyisi omistaa ehdottomasti poliittinen kaapu. Ei mikään poliittinen kokemus kuitenkaan ole sellaista, että se automaattisesti ylittäisi saavutetut ansiot ja meriitit politiikan ulkopuolella.

Kaikkinensa maassamme on jo pitkään ja aivan aiheesta pyritty pääsemään irti kaikenlaisista poliittisista kytkennöistä, kavahdettu poliittista ryvettyneisyyttä, irtisanouduttu pelin politiikasta ja puoluesuhmuroinneista sekä tuomittu pelkin poliittisin perustein tehdyt virkavalinnat. Nytkö sitten yhtäkkisesti yksipuoliset poliittiset kokemukset tekisivät näistä toimitsijoista ylivertaisia ehdokkaita? Heistä, joista vanhaan hyvään aikaan käytettiin termiä: poliittinen broileri.

Puolueriippuvuudesta vapaa

Presidentin tehtävä valtionpäämiehenä on ensisijaisesti nousta puoluepolitiikan ylä- ja ulkopuolelle todelliseksi koko kansan kokoavaksi johtajaksi. Ulkopolitiikan johtaminen yhteistoiminnassa valtioneuvoston kanssa sekä puolustusvoimien ylipäällikkyys ovat sellaisia, mihin Mika Aaltolan tehtävä Ulkopoliittisen instituutin johtajana ja Tampereen yliopiston kansainvälisen politiikan dosenttina antavat erinomaiset valmiudet.

Yhteiskuntatieteiden tohtori Mika Aaltola on poliittisesti riippumattoman Aaltoliikkeen presidenttiehdokkaana. Tämä kansanliike käy vaalit aivan ilman kansalaisiltamme pakkorevittynä maksettavia puoluetukiaisia ja niillä palkattuja puoluepolitrukkeja puhtaasti vapaaehtoisesti tehtyjen lahjoitusten ja pelkän tehdyn talkootyön avulla sekä ilman suureen rahaan muodostettua riippuvuutta.

 

Aaltola kokoavana voimana

Politiikan tutkijana ja puolustuskykymme parantamiseen vihkiytyneenä maailmanpolitiikan ammattiseuraajana Aaltola omaa laajat pohjatiedot niin historialliseen ulottuvuuteen, tämän hetken tilanteen analysointiin kuin tulevaisuuden visiointiinkin. Vannoutuneena realistina hänen johtopäätöksensä nojaavat vahvalle perustalle.

Kuusamon Puolueettomien valtuustoryhmälle tuki sitoutumattoman Aaltolan presidentinvaalikampanjalle on luonteva jatkumo ryhmän perustamiselle ja idealle. Puolueettomasti paras olkoon tunnussanamme ja Paras mies presidentiksi iskulauseemme!

Joukamo Kortesalmi

Kuusamon Puolueettomat

kaupunginvaltuutettu

joukamokortesalmi
Sitoutumaton Kuusamo

Perämetsien mies, joka vastustaa viimeisen asti kaikkinaista metsäholhousta. Maaseudun metsätalousyrittäjä ja jatkojalostaja, jolle metsänkasvatus on: ammatti, elinkeino, työ, harrastus ja intohimo.
Kaupunginvaltuutettu.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu