Sata vuotta Ruususen unta

Kaupunginvaltuutettu Joukamo Kortesalmi (ps.) hämmästelee keskustapuolueen väitettyä yksinvallan vähyyttä, kun puolue ei kykene huolehtimaan edes siitä, että Kuusamon taajama pidettäisiin lämpimänä kotimaisella energialla.

Tarmo Polojärvi epäilee Koillissanomien mielipidekirjoituksessaan, että keskustapuolueella ei olisi valtaa vaikuttaa siihen, millä Kuusamon keskustaajamaa lämmitetään. Olisihan se tietysti aivan kohtuutonta olettaa, saati edellyttääkään, että vain vaivaisten yli sadan vuoden yksinvalta-aikana puolue tällaiseen suoritukseen kykenisi.
Ja ajatelkaa vielä tilanteen ollessa sellainen, että lähestulkoon koko ydinkeskusta on jälleenrakennettu aivan uudestaan sotiemme jälkeen tuhkasta ja raunioista. Kuinka sellaiseen nyt voitaisiin kunnallissuunnitella ihan vaan omin poliittisin voimin ja täysin vailla tarvetta kuunnella kilpailevia puolueita, yhtään mitään järkevää, kokonaisvaltaista tai ympäristömme kannalta toimivaa ratkaisua.

Varat vuotavat paikallistasolta ulkomaille

Tilanteen ollessa parhaillaan käytännössä sellainen, että meillä ei pystytä nyt kunnallisesti toteuttamaan edes keskustan kasvojenkohotusta ilman kiinalaisia ja portugalilaisia kiviaineksia, joita on rahdattu tänne arviolta viitisenkymmentä rekkakuormallista, mikä jo sekin on vain yllättänyt vastuulliset tahot! Miljoonia kyllä kyetään kunnallismättämään menemään, mutta osaaminen ja ymmärrys sekä vastuuntunto ei riitä niiden perään katsomiseen.
Polojärvi arvelee hakkeen olevan tuote, jota ei kannata kauaksi kuljettaa. Asia on varmasti lähtökohtaisesti näin, joskin sitä rahdataan esimerkiksi rannikkokaupunkeihimme niin laivoin kuin kumipyörilläkin idän suunnasta, erityisesti nyt, kun painajaishallituksemme on kestämättömillä ilmastolinjauksillaan ajanut turvetuotannon pian maastamme kokonaan alas.
Tässä te hyvät ystävät näette taas juhlapuheiden, katteettomien lupausten, kaikenlaisten kaupunkistrategiasatukirjojen ja ilmastohörhöilyjen utopistisuuden suhteessa todellisiin tekoihin ja toimintaan. Puhutaan yhtä ja toimitaan toisin. Venäjältä tuodun hakkeen ilmastojalanjälki on taatusti epäedullisempi siihen nähden, että sama määrä metsäenergiaa korjattaisiin talteen ja hyötykäyttöön kunnanrajojemme sisäpuolelta. Puhumattakaan näin aikaansaadusta metsien kasvun paranemisesta.

Vastuun väistelyä valtakoneistolta

Ellemme me todellakaan voi vaikuttaa taajamaamme kaukolämmittävän laitoksen polttoaineen alkuperään, on asia niin, että tällaiseen tilaan ei paikkakuntaamme olisi ikinä pitänyt päästää. Ja siitä taas vastaa yksin keskustapuolue, jolla on ollut ratkaisun avaimet yksin koko ajan hallussaan. Valtaan kuuluu kiinteästi myös vastuu – eritoten yksinvaltaan. Sitä vastuuta ei voi ulkoistaa, vaikka kuinka mieli tekisikin.
Me saamme nyt kuulla ja nähdä pitkiä listoja ja luentoja näin vaalien alla niistä toimista, mitä yhdeksää hyvää ja kymmentä kaunista keskustapuolue esittelee vaalien alla toteutuslistalle. Äänestäjiemme on syytä muistaa, että kaikki ne ovat keskustan itsensä aikaansaamia rästiluetteloita laiminlyödyistä töistään.

Muutoin olen sitä mieltä, että Kuusamo on pelastettava!

Joukamo Kortesalmi (ps.)
kaupunginvaltuutettu

0
joukamokortesalmi
Perussuomalaiset Kuusamo

Perämetsien mies, joka vastustaa viimeisen asti kaikkinaista metsäholhousta. Maaseudun metsätalousyrittäjä ja jatkojalostaja, jolle metsänkasvatus on: ammatti, elinkeino, työ, harrastus ja intohimo.
Kaupunginvaltuutettu.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu