Sitoutuneesti sitoutumattomana

Oheinen mielipiteeni ensijulkaistiin Koillissanomissa 26.4.2024. Tässä kirjoitukseni väliotsikoituna.

Kuusamon Puolueettomien valtuustoryhmä päätti hiljattain nimenmuutoksesta Kuusamon Sitoutumattomien valtuustoryhmäksi. Tähän ratkaisuun päädyttiin pitkähkön harkinta-ajan jälkeen. Alkuperäinen nimivalinta jouduttiin tekemään ex tempore -esityksenä kesken valtuuston kokouksen pidetyllä kokoustauolla saatuamme kuulla tulleemme savustetuiksi ulos valtuustoryhmästä paikallisyhdistyksen hallituksen päätöksellä, mistä ketään meistä ei ollut tiedotettu etukäteen.

Puoluevallasta kansanvaltaan

Impromptuna tehty ryhmän nimeäminen sopi siihen hetkeen, jolloin olimme jääneet puoluetta vailla olevaan tilaan. Kuukausien kuluessa tulimme kuitenkin huomaamaan, että me emme mitään puoluetta vaivoiksemme tarvitsekaan. Näin ollen puolue-sanaa ei kaivattu edes kielteisessä muodossa ryhmämme nimeen. Sitoutumattomuus sen sijaan kuvaa toimintaamme ja itseämmekin paljon laajemmin ja osuvammin kuin pelkkä puolueettomuus.

Sitoutumattomuus on meille sitä, että säilytämme toimintavapautemme kunnallisessa päätöksenteossa ilman minkäänlaisia sidonnaisuuksia. Puolue ei ole meille painolastina eikä sen paikallisyhdistys kivirekenä vedettäväksi. Meidän ei tarvitse rahoittaa puoluetoimintaa eikä käydä mitään sellaisia vaaleja, mitkä katsomme kunnalliselle vaikuttamistyöllemme tarpeettomiksi tai jopa ristiriitaisiksi sen kanssa vain puolueen edun vuoksi.

Politiikasta puuttuu sijoittajasuoja

Menneeksi jääneet kokemukset pyyteettömästä puoluetyöstä osoittivat meille kouriintuntuvasti sen, että vuosikymmentenkään uhrautumisilla ei ollut minkäänlaista arvostusta, kun vastaan tulivat riittävän teräväkyynärpäiset tahot. Kiittämättömyys oli tässäkin suhteessa maailman palkka. Sijoittajaturvallisuus puolueessa oli täysi nolla.

Ajansäästö aikaisempaan on erityisen merkittävä, sillä nyt voimme keskittää koko tarmomme kunnalliselämään ja luottamustehtäviemme hoitamiseen. Talkootyön tekemisen vähetessä, voimme käyttää osan säästyneestä ajasta työntekoon ja yritystoimintaan, minkä tuloksilla voimme rahoittaa kunnallisvaikuttamisemme kustannuksia. Siksipä emme tarvitse ulkopuolisia rahoittajia emmekä jää kiitollisuudenvelkaan mihinkään suuntaan.

Sitoutumattomuus on siistiä!

Koko Kuusamon Sitoutumattomien valtuustoryhmä on myös paikkakunnan riippumattomin sekä itsellisin työryhmä. Me teemme päätöksemme keskenään ilman ulkopuolista ohjailua, käskyttämistä tai manipulointia. Kuuntelemme herkällä korvalla kansaa ja kuntalaisiamme ja tarjoamme heille oman suoran edunvalvontakanavan kunnallishallintoomme. Kenttäpostiyhteydet pyrimme pitämään kuumina molempiin suuntiin.

Olemme nyt saaneet oman organisaatiomme suhteen täydellisen työrauhan keskittyä kuntapäätöksentekoon. Voimme palvella vain yhtä herraa, mikä on Kuusamon ja kuusamolaisten etu kaikissa tilanteissa. Äänestäjä on meille se tärkein. Sen verran on vielä tekemistä, että mielipiteenvapautemme vaatii valtuustosopimukseen sitoutumista ja sen noudattamiseen ryhtymistä myös muilta valtuustoryhmiltä.

Joukamo Kortesalmi

Kuusamon Sitoutumattomat

kaupunginvaltuutettu

joukamokortesalmi
Sitoutumaton Kuusamo

Perämetsien mies, joka vastustaa viimeisen asti kaikkinaista metsäholhousta. Maaseudun metsätalousyrittäjä ja jatkojalostaja, jolle metsänkasvatus on: ammatti, elinkeino, työ, harrastus ja intohimo.
Kaupunginvaltuutettu.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu